‚Ostuda, fiasko. Kdy Sampaoli rezignuje?‘ Argentinská média tvrdě kritizují fotbalisty

Za ponížení či totální fiasko označily argentinské deníky čtvrteční prohru fotbalistů na mistrovství světa s Chorvatskem. Novináři argentinskou reprezentaci po porážce 0:3 vesměs ostře kritizovali, někteří volali po odstoupení trenéra Jorgeho Sampaoliho. Kritika se na výkon Argentinců snesla i ve španělském tisku, zejména pak v Katalánsku, v jehož metropoli Barceloně hraje argentinský kapitán Lionel Messi.

Buenos Aires Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi se musel vyrovnat s porážkou 0:3

Lionel Messi se musel vyrovnat s porážkou 0:3 | Foto: Ivan Alvarado | Zdroj: Reuters

„Argentina si uřízla s Chorvatskem pěknou ostudu,“ napsal jeden z velkých argentinských deníků La Nación. Podobně jako ostatní listy připojil k článku fotografii Messiho zobrazeného zezadu a se skloněnou hlavou. Nación kritizoval mimo jiné „psychický propad kapitána“ týmu či nové „nepříliš vyzkoušené rozestavení“, které Sampaoli zvolil.

Španělský sportovní deník Marca nadepsal článek o zápase Argentiny s Chorvatskem „Totální světové fiasko“. Také přední katalánský deník La Vanguardia označil porážku Argentiny za ponížení. „Ani Messi nebyl schopen zachránit tým, jemuž chybí talent a který tak ve druhém zápase v Rusku spravedlivě propadl.

Jeho třetí zápas (s Nigérií) může být poslední, pokud nezasáhne někdo 'shůry' a nezařídí to,“ napsal deník La Vanguardia.

Naopak bývalý argentinský fotbalista Carlos Bianchi neztrácí naději. „Prioritou je pozvednout psychiku mužstva, která po čtvrtku ještě více utrpěla. Je třeba s hráči mluvit a přesvědčit je, že šance stále je a že mají na to, aby vyhráli,“ napsal Bianchi v komentáři v argentinském deníku Clarín.

Dodal, že je rád, že nebyl v době zápasu v Buenos Aires, protože tam to podle něj muselo v hospodách před obrazovkami být peklo.

Porážku si Bianchi vysvětluje mimo jiné tím, že Chorvati hráli ve větší pohodě, neboť Argentina předtím jen remizovala s Islandem. „Náš tým totálně propadl takticky,“ dodal Bianchi. K výkonu Messiho uvedl, že „to absolutně nechápe“ a že ho takhle bez šťávy ještě neviděl.

Argentinský sportovní deník Olé označil zápas s Chorvatskem za nejtvrdší porážku v poslední době. Také podle něj byla jedním z důvodů prohry špatně zvolená taktika. Messi byl podle deníku na trávníku „izolovaný“ a „nepřevzal velení, jak se od něj očekávalo“.

Také zpravodajský televizní kanál Crónica viní z prohry z velké části trenéra. Na obrazovku po zápase umístil velký titulek „Kdy Sampaoli rezignuje?“

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme