VIDEO: Oslavy v Ikee. Angličtí fanoušci v Londýně vtrhli do obchodu s nábytkem

Fotbalisté Anglie po 28 letech postoupili do semifinále mistrovství světa a jejich fanoušci věří, že se po 52 letech dočkají titulu. V Londýně slavili vítězství nad Švédskem bujarým vpádem do symbolu skandinávské země – obchodu s nábytkem.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédsko si angličtí fotbaloví fanoušci vybaví zřejmě nejen v souvislosti s čerstvým vítězstvím 2:0 ve čtvrtfinále, ale také s obchodním domem s nábytkem. Když tým Garetha Southgatea vyřadil Skandinávce z mundialu, fanoušci v Londýně se vydali slavit právě do Ikey.

Video, které sbírá na sociálních sítích statisíce zhlédnutí, ukazuje nadšenou oslavu Angličanů přímo v londýnské pobočce, gauče a postele v obchodě jim nesloužily k odpočinku, ale ke skákání, polštáře létaly vzduchem, zatímco překvapené prodavačky radši nereagovaly.

Celým videm zní píseň Football's coming home, kterou si v Anglii připomínají dlouhé čekání na fotbalový úspěch. 

Do obchodu s nábytkem mohly zavítat i fotbalové hvězdy. Zlatan Ibrahimović a David Beckham uzavřeli sázku, že pokud Švédsko vyhraje, anglický záložník vybaví vilu Ibrahimoviće v Los Angeles právě nábytkem z Ikey.

Jenže po vítězství Anglie bude poražený Ibrahimović sledovat zápas ve Wembley v dresu Albionu, o přestávce si navíc dopřeje fish and chips.

Angličtí fotbalisté se do semifinále mistrovství světa dostali poprvé od roku 1990, tehdy ale skončili bez medaile. Na tu čekají od triumfu z roku 1966.  

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme