Brazílie - Mexiko 2:0. Postup do čtvrtfinále zařídily góly Neymara a Firmina

Fotbalisté Brazílie si na světovém šampionátu v Rusku zahrají čtvrtfinále. Rozhodující gól osmifinálového utkání proti Mexiku vstřelil zkraje druhé půle Neymar, vítězství 2:0 zpečetil v závěru Roberto Firmino.

Tento článek je více než rok starý.

Samara (Aktualizováno: 17:55 2. 7. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilští fotbalisté bojují o čtvrtfinále v regionálním derby proti Mexičanům

Jako první zahrozila brazilská superstar Neymar, mexický brankář Ochoa si ale s jeho střelou mířící do středu brány poradil. Mexičané se poprvé připomněli ve 22. minutě, pokus Carlose Vely ale zblokoval Casemiro. Vzápětí své umění opět předvedl Neymar, když se po levé straně šikovně protáhl až před bránu, tam ho ale skvěle vychytal Ochoa.

Mexičané proti favorizované Brazílii nehráli ustrašeně a několikrát se dostávali do zajímavých situací, často je ale zakončili zablokovanou střelou nebo nepřesnou přihrávkou. To Brazilské akce vedly k ohrožení brány častěji a s postupem času se brazilská převaha čím dál víc projevovala.

Po třech minutách druhého poločasu si Ochoa poradil se zajímavou střelou Coutinha, pak se už ale Brazilci dočkali zaslouženého vedení. Neymar rozehrál akci, na jejímž konci ve skluzu uklízel do brány střílenou přihrávku Williana.

Druhý brazilský gól mohl přidat Paulinho, jeho prudkou ránu ale skvěle vyrazil Ochoa. Pak se konečně zase ukázali Mexičané, kdy po Lozanově zblokované střele pálil ještě Vela, s jeho pokusem si ale pro změnu poradil brankář Alisson.

V 64. minutě se poněkolikáté zaskvěl brankář Ochoa, který tentokrát skvěle vytěsnil dělovku Williana. 2:0 to nebylo ani po Neymarově střele, kterou těsně vedle srazil jeden z mexických obránců.

Nakonec se ale Brazílie uklidňujícího gólu dočkala. Fernandinho vybojoval míč uprostřed hřiště a vyslal do úniku po levé straně Neymara, jehož pokus Ochoa lehce tečoval přímo před dobíhajícího Roberta Firmina. Útočník Liverpoolu pak neměl problém uklidit míč do prázdné brány.

Brazilci tak zaslouženě porazili Mexiko po vítězství 2:0 se mohou těšit na sedmé čtvrtfinále na světovém šampionátu v řadě. V něm se utkají s vítězem druhého pondělního osmifinále mezi Belgií a Japonskem.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - osmifinále:

Brazílie - Mexiko 2:0 (0:0)
Branky: 51. Neymar, 88. Firmino. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Tonolini - Irrati (video, všichni It.). ŽK: Filipe Luís, Casemiro - Álvarez, Herrera, Salcedo, Guardado. Diváci: 41 970.

Sestavy:
Brazílie: Alisson - Fagner, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luís - Paulinho (80. Fernandinho), Casemiro - Willian (90.+1 Marquinhos), Coutinho (86. Firmino), Neymar - Gabriel Jesus. Trenér: Tite.
Mexiko: Ochoa - Álvarez (55. J. dos Santos), Ayala, Salcedo, Gallardo - Herrera, Márquez (46. Layún) Guardado - Vela, Hernández (60. Jiménez), Lozano. Trenér: Osorio.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme