Drama až do konce. Chorvati po penaltách porazili Dánsko 2:1 a jsou ve čtvrtfinále

V zápase se trefil nejdříve v první minutě Mathias Jörgensen a hned tři minuty na to vyrovnal Mario Mandžukič. Další trefy se diváci za 116 minut nedočkali, takže musely rozhodnout penalty, které lépe zvládli Chorvati a postupují tak do čtvrtfinále, kde bude jejich soupeřem Rusko.

Nižnij Novgorod (Aktualizováno: 23:22 1. 7. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První branku zápasu mezi Chorvatskem a Dánskem neviděli fanoušci, kteří na stadion dorazili později. Už v první minutě dostali k dispozici Dánové aut blízko vápna. Ten se dostal k Mathiasu Jörgensenovi a obránce severského týmu se štěstím vstřelil gól.

Utkání jsme sledovali na iROZHLAS.cz online

Chorvati však dokázali hned do tří minut odpovědět. Několikrát odražený míč se nakonec dostal až před Maria Mandžukiće, který se z malého vápna nemýlil.

I na dále si diváci užívali v Nižnijim Novgorodu ofenzivní fotbal. Ve 20. minutě mohli vidět, jak se balkánský tým dožaduje penalty po pádu Mandžukiće ve vápně. Rozhodčí však zákrok neposoudil jako penaltový, a ani se nešel poradit s asistentem u videa.

Celek ze severu Evropy pak ještě výrazněji zahrozil v závěru první půle. Christian Eriksen se představil technickou střelou, která jenom orazítkovala spojnici tyče a břevna.

Historický úspěch pro ruské fotbalisty. Po vítězství nad Španělskem slaví postup do čtvrtfinále

Číst článek

Ve druhé půli bylo k vidění několik šancí, ale především se obě mužstva zaměřovala na defenzivu. Tu asi největší dánskou měl ve 72. minutě Nicolai Jörgensen, který přišel na hřiště chvíli předtím. Obtočil se kolem obránců, vypálil a jeho pokus ale Subašič zlikvidoval.

Na druhé straně mohl o postupu Chorvatů rozhodnout Josip Pivarić. Jeho rána jenom přestřelila bránu a následný pokus Ivana Rakitiće skončil vedle tyče. 93 minut tak vítěze neukázalo, takže se pokračovalo do prodloužení.

V tom měl v jeho 26. minutě šanci poslat svůj tým mezi nejlepších osm kapitán Luka Modrić. Po faulu na Orebiče odpískal sudí penaltu, Dánové sice mohutně protestovali a žádali přezkoumání videa, tam se však rozhodčí nevydal. Modričovi se ale pokutový kop nevydařil a stále tak platilo skóre 1:1.

Na řadu přišel stejně jako v odpoledním zápase penaltový rozstřel, který lépe zvládli Chorvati a postoupili po dvaceti letech do čtvrtfinále světového šampionátu, kde je čeká souboj s Ruskem.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme