První remíza 0:0 na mistrovství, Dánsko i Francie si pohlídaly postup

Až na konci čtvrté desítky zápasů se světový šampionát v Rusku dočkal bezbrankové remízy. Fotbalistům Dánska i Francie bod stačil na udržení postupových pozic, skupinu C vyhrála reprezentace galského kohouta.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva (Aktualizováno: 18:07 26. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francie - Dánsko

Francie - Dánsko | Foto: Gleb Garanich | Zdroj: agentura Reuters

Dánové proti Francii vyztužili střed zálohy, zato reprezentace galského kohouta měla postup jasný a Didier Deschamps při svém 79. zápase na lavičce národního týmu nechal odpočívat některé opory. Na lavičce zůstal gólman Lloris, Didier Drogba či Kylian Mbappé.

Austrálie - Peru 0:2. Naděje Australanů na postup zmrazili Carrillo a Guerrero

Číst článek

V úvodu byla větší snaha vidět na v červeném hrajících Dánech, Braithwaite se už ve čtvrté minutě dožadoval pokutového kopu, jenže nedočkal se. Velkou šanci Francie měl zase po čtvrt hodině Olivier Giroud, jeho střela mířila na spojnici tyče a břevna, a tak ji gólman Kasper Schmeichel radši vyrazil na rohový kop.

První gól mohl dát Christian Eriksen, jenže se mu pod nohy vrhl gólman Mandanda, před dánskou brankou se snažil Dembélé, jenže nebyl přesný. Kombinaci Griezmana s Giroudem krátce před přestávkou zase zastavil praporek pomezního rozhodčího.

Obě mužstva byla podprůměrná ve kvalitě hry, počtu gólových šancí i naběhaných kilometrů. Někteří ze 78 tisíc fanoušků v moskevských Lužnikách dokonce v průběhu druhého poločasu pískali. Čím dál víc totiž bylo jasné, že si oba týmy hlídají především postupové pozice do osmifinále.

Zlomit stav 0:0 opět zkoušil Eriksen, jenže jednou střelou minul, druhou nadvakrát chytil Mandanda, střídající Fékir ve francouzském dresu zase mířil pouze do boční sítě.

Stav 0:0 nezměnil ani Kylian Mbappé, a tak se mistrovství světa ve 37. zápase dočkalo první bezbrankové remízy. Francie díky ní udržela první místo ve skupině C, Dánsko skončilo druhé.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina C:
Dánsko - Francie 0:0
Rozhodčí: Ricci - De Carvalho, Van Gasse (všichni Braz.) - Vigliano (video, Arg.). ŽK: M. Jörgensen (Dán.). Diváci: 78 011.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme