Poražení, ale hrdí. Rusové sledovali dramatické čtvrtfinále po celé zemi

Rusko na fotbalovém šampionátu podlehlo Chorvatsku po těžkém zápase. Domácímu týmu se tím zavřela cesta do semifinále mistrovství světa, ale fanoušci ale porážku nesou hrdě.

Tento článek je více než rok starý.

Petrohrad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

S úvodním výkopem Rusové zasedli k televizím. Komentář čtvrtfinále se linul z každého obchodu, z každé kavárny, dokonce i na farmářském trhu sledovali lidé utkání s Chorvatskem na mobilních telefonech.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čtvrtfinále pohledem ruských fanoušků

Zvláštností šampionátu v Rusku je, že fotbal sledují i ženy a dívky, Ludmila a Julia se usadily na chodník na ulici Rubinštejna v centru Petrohradu. Protože se už se nedostaly k větším obrazovkám, vystačily si s displejem.

„Není to nic zvláštního, když se ženy dívají na fotbal, přirozeně se jim líbí hráči. Nejen ruští, ale i ti cizí,“ připouští Julia.

Skandování „Rasíja, Rasíja“ (nikoli rakija) se ozývá po celém městě. Na ulici je krásně slyšet, s jakým zpožděním se v jednotlivých podnicích objevují důležité situace. Jásot se vždy ozývá o něco později.

Čtvrtfinále došlo až do penaltového rozstřelu, který rozhodl Chorvat Ivan Rakitić. Domácí tým na šampionátu skončil.

První reakce? „Je to smutné, ale co se dá dělat, budeme fandit jiným týmům,“ říká fanoušek Dmitrij. Ani po prohraném zápase Rusko nepláče, vystoupení reprezentace se fanouškům líbilo, dokonce je překvapilo.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme