‚Naprosto nevhodné a zcela nepodložené narážky.‘ FIFA se ohradila proti výrokům Diega Maradony

Bývalý slavný argentinský fotbalista Diego Maradona dráždí svým chováním na mistrovství světa představitele mezinárodní federace FIFA, jejímž je v Rusku hostem v programu legend.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Naposledy činovníky rozzlobila Maradonova kritika výkonu amerického rozhodčího Marka Geigera v osmifinále mezi Anglií a Kolumbií, za což mistra světa z roku 1986 důrazně pokárala.

Sedmapadesátiletý Maradona, jenž byl před úterním závěrečným osmifinále vyfotografován v kolumbijském dresu, v rozhovoru pro venezuelskou televizi zápas označil za „monumentální krádež“. Kolumbijci prohráli s Anglií po penaltovém rozstřelu a po utkání si na Geigera stěžovali.

„Velmi nás mrzí, když čteme taková prohlášení od hráče, který se zapsal do historie našeho sportu,“ uvedla FIFA v prohlášení s tím, že Maradonovy narážky byly „naprosto nevhodné a zcela nepodložené“.

Maradona už na sebe v Rusku upozornil výhrůžným gestem na adresu jihokorejského fanouška během utkání Argentiny s Islandem (1:1) či oslavou postupového gólu svých krajanů v závěrečném duelu ve skupině s Nigérií (2:1) se zdviženými prostředníčky.

Okamžiky extáze navíc střídal s chvílemi letargie, kdy se zdálo, že usíná. Po utkání musel být v zákulisí ošetřen.

Po vyřazení Argentinců v osmifinále s Francií zase zkritizoval kapitána Lionela Messiho, kterého přirovnal ke komiksové postavě, i trenéra Jorgeho Sampaoliho za špatně zvolenou taktiku.

Kontroverzní Maradona, jenž se jako hráč zúčastnil čtyř světových šampionátů a na MS 2010 v Jihoafrické republice vedl Argentinu jako trenér, v minulosti bojoval se závislostí na drogách a alkoholu. Po předávkování kokainem v roce 2000 málem zemřel. Bývalá hvězda Neapole v současnosti působí jako předseda běloruského klubu Dinamo Brest.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme