Francie - Belgie 1:0. Postup do finále trefil stoper Samuel Umtiti

Prvním finalistou světového šampionátu se stala Francie, která dokázala v petrohradském semifinále porazit Belgii 1:0. Jediný gól vstřelil na začátku druhé půle hlavou Samuel Umtiti.

Tento článek je více než rok starý.

Petrohrad (Aktualizováno: 21:55 10. 7. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oba týmy se na začátku spíš rozehřívaly, a byť několikrát zajímavě kombinovaly na soupeřově polovině, do pořádné šance se dostal až v 16. minutě Belgičan Eden Hazard, který na hranici ofsajdu převzal míč po přistrčení Kevina De Bryuneho a levou nohou pálil z levé strany po zemi těsně vedle francouzské brány.

Hned vzápětí střílel na druhé straně Blaise Matuidi, jeho pokus ale mířil jen doprostřed brány. O minutu později se zase ukázal Hazard, jemuž tentokrát ve skórování zabránila teč stopera Varaneho, po níž skončil míč těsně nad břevnem.

Další belgickou šanci si pak připsal Toby Alderweild, jehož střelu z otočky po rohovém komu musel skvěle vyrazit gólman Hugo Lloris.

Francouzi měli největší příležitost první půle v jejím závěru, když se po přihrávce Kyliana Mbappého vřítil do pokutového území Benjamin Pavard, jenže jeho přízemní střelu na vzdálenější tyč pohotově vykopl brankář Thibaut Courtois.

Přestup léta. Cristiano Ronaldo opouští Real Madrid a bude hrát za Juventus Turín

Číst článek

V prvním poločase diváci gól neviděli, v tom druhém se dočkali už po šesti minutách. Francie zahrávala rohový kop, Marouane Fellaini neuhlídal Samuela Umtitiho a francouzský stoper hlavou přiblížil svůj tým vysněnému finále. Hned o pět minut později mohli Francouzi přidat druhý gól, jenže střelu Oliviera Girouda po dvou patičkách spoluhráčů vyrazil vyběhnuvší Courtois.

V 65. minutě byl blízko vyrovnání Fellaini, jeho hlavička ale mířila těsně vedle. Belgičané se pak tlačili dopředu, pořádné šance ale nepřicházely. Až devět minut před koncem řádné hrací doby tvrdě pálil po Hazardově průniku Axel Witsel, Lloris si ale poradil.

Víc už Belgičané nevymysleli, naopak v nastavení ještě musel Courtois vyrazit střelu Ani Corentina Tolissa.

Francie tak uhájila vítězství 1:0 a zahraje si první finále světového šampionátu od roku 2006, kdy podlehla po penaltách Itálii. Velké finále hráli Francouzi i před dvěma lety na domácím EURU, tehdy zase nestačili na Portugalsko.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - semifinále:

Francie - Belgie 1:0 (0:0)
Branka: 51. Umtiti. Rozhodčí: Cunha - Taran, Espinosa (všichni Ur.) - Irrati (video, It.). ŽK: Kanté, Mbappé - E. Hazard, Alderweireld, Vertonghen. Diváci: 64.286.

Sestavy:

Francie: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Pogba, Kanté - Mbappé, Griezmann, Matuidi (86. Tolisso) - Giroud (85. N'Zonzi). Trenér: Deschamps.
Belgie: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Chadli (90. Batshuayi), Witsel, Dembélé (60. Mertens), Fellaini (80. Carrasco) - De Bruyne, E. Hazard - Lukaku. Trenér: Martínez.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme