Vítězství nad Němci nebyla náhoda. Mexičané vyhráli i druhý zápas, Koreu porazili 2:1

Fotbalisté Mexika vyhráli i svůj druhý zápas na mistrovství světa. Po obhájcích titulu z Německa porazili i Jižní Korejce, tentokrát 2:1. Se šesti body vedou skupinu F.

Tento článek je více než rok starý.

Rostov na Donu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Javier Hernandez slaví mexický gól

Javier Hernandez slaví mexický gól | Foto: Damir Sagolj | Zdroj: agentura Reuters

Mexičané se s předstihem kvalifikují do vyřazovací fáze, pokud Švédsko ve večerním utkání neprohraje s Německem. V tomto případě by zároveň Korea ztratila i teoretickou šanci na postup ze skupiny.

Skóre utkání v Rostově otevřel ve 26. minutě Carlos Vela z penalty, v 66. minutě zvýšil Javier Hernández jubilejní 50. brankou za národní mužstvo. Až těsně před koncem snížil Son Hung-min.

Korejci v úvodu hráli hodně defenzivně a čekali na protiútoky. Po jednom z nich se dostal do slibné šance Son Hung-min, ale dvě střely mu zblokovali obránci a třetí poslal vedle. Hlavičku Ki Song-junga z rohu pak vytáhl nad břevno brankář Ochoa.

První gól ve 26. minutě vstřelili Mexičané. Obránce Čang Hjon-su v pokutovém území zastavil rukou Guardadův centr a druhou penaltu proti Koreji na turnaji bezpečně proměnil Vela.

Jeho spoluhráče Layúna po chvilce v dobré šanci vychytal brankář Čche Hjon-u. Mexické obraně dělal problémy rychlý Son Hung-min. Ofenzivní hráč Tottenhamu ve 38. minutě utekl i stoperovi Morenovi, ale z úhlu už Ochou nepřekonal.

Obrat v posledních sekundách. Němci porazili Švédsko 2:1 gólem v nastavení

Číst článek

Korejci začali aktivně i druhý poločas, jenže do velkých příležitostí se nedostávali. Ochoa měl starosti jen s pokusem Ki Song-junga, který nadvakrát zastavil. Nebezpečnější Guardadovu ránu na druhé straně výborně zneškodnil Čche Hjon-u. Jeho branku poté těsně přestřelil Vela.

V 66. minutě už se Mexičané dočkali druhého zásahu. Po rychlém brejku Lozano našel Hernándeze, útočník přezdívaný Chicharito si zasekl míč a akci zakončil přízemní střelou. Historicky nejlepší reprezentační střelec se 50. trefy dočkal při 104. startu.

Korejci se vzpamatovali až ve třetí minutě nastavení, kdy Son Hung-min snížil povedenou střelou zpoza šestnáctky. Svěřenci Šin Te-jonga ale už víc nestihli a na mistrovství světa nezvítězili poosmé za sebou.

Připravujeme podrobnosti...

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - skupina F:
Korea - Mexiko 1:2 (0:1)
Branky: 90.+3 Son Hung-min - 26. Vela z pen., 66. Hernández. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Durdevič (všichni Srb.) - Orsato (video, It.). ŽK: Kim Jong-kwon, I Jong, I Sung-u, Čong U-jong (všichni Korea). Diváci: 43472.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme