Mexiko - Švédsko 0:3. Oba týmy postupují na úkor mistrů světa

Napínavou skupinu F na mistrovství světa ve fotbale vyhrálo Švédsko. Skandinávský tým v závěrečném zápase porazil Mexiko 3:0, ale kvůli další ztrátě Německa se v Jekatěrinburgu radují z postupu oba týmy.

Jekatěrinburg (Aktualizováno: 18:14 27. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédsko si po smolné porážce v nastavení od Německa spravilo chuť ve druhém poločase posledního zápasu ve skupině. Skandinávci dali Mexičanům tři góly a do osmifinále postoupili z prvního místa.

Tvrdá porážka nemusela mrzet ani hráče Mexika. Jásat ale mohli začít až ve chvíli, když se dozvěděli, že obhájci titulu z Německa prohráli s Jižní Koreou, která už šanci na postup neměla. Mexiko prošlo do osmifinále už posedmé za sebou.

Žlutomodří se tlačili do útoku od první minuty. Forsberg tvrdě pálil z přímého kopu už po pěti minutách, ale pouze vyprášil rukavice gólmana Ochoy. Brankář Mexika pak kontroloval Bergovo zakončení přes hlavu, aby pak pokus stejného hráče akrobaticky vytáhl nad břevno.

První gól přišel až pět minut po přestávce. Claesson sice míč trefil špatně, ale našel tak Ludwiga Augistinssona, který otevřel skóre. Po hodině hry po faulu Morena kopal Granqvist penaltu a zvýšil na 2:0.

Auf wiedersehen. Němci prohráli s Jižní Koreou a končí

Číst článek

Konečné skóre 3:0 završil vlastním gólem Mexičan Edson Álvarez. Jeho krajané na tribunách se pomalu přestávali soustředit na dění na hřišti a oči upínali na mobilní telefony.

A mohli začít doufat. Na displejích totiž dlouho svítil stav 0:0 ze souběžně hraného zápasu Německa z Jižní Koreou. Středoameričané potřebovali, aby obhájci titulu nevstřelili gól, což se jim vyplnil. Několik minut po závěrečném hvizdu se ke slavícím Švédům přidali i Mexičané. Ani porážka na závěr skupiny je nepřipravila o postup.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - skupina F:
Mexiko - Švédsko 0:3 (0:0)
Branky: 50. Augustinsson, 62. Granqvist z pen., 74. vlastní Álvarez. Rozhodčí: Pitana - Maidana, Belatti - Vigliano (video, všichni Arg.). ŽK: Gallardo, Moreno, Layún - Larsson, Lustig. Diváci: 33.061.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme