Ulice se změnily ve sportbary, Moskva slavila postup přes Španělsko

Rusové až do rána bouřlivě slavili postup do čtvrtfinále na fotbalovém šampionátu FIFA v Rusku. Porazili v něm Španělsko 2:1 po penaltách v zápase na moskevských Lužnikách.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve chvíli, kdy se v Lužnikách hrálo osmifinálové utkání mezi Ruskem a Španělskem, moskevské ulice se vylidnily. Ti, kdo neměli to štěstí a nedostali se na stadion, byli doma u televize nebo ve sportbarech. A sportbarem byla během zápasu každá kavárna.

Přehrát

00:00 / 00:00

Deník Martina Dorazína z Moskvy

Pan Arsen je moskevký Armén, v hlavním městě Ruska žije už několik desítek let a Rusku jednoznačně fandí, dokonce si na Rusko vsadil 5000 rublů, necelých sto dolarů.

Fandilo se v uličkách, na zahrádkách, na ulicích. Kdekoli se dalo fotbal sledovat. O přestávce chválili gól Artjoma Dzjuby, který vyrovnal jen pár sekund před poločasem.

Na tribuně pro čestné hosty fotbal sledoval premiér Dmitrij Medveděv, ale zdálo se, že ho kopaná příliš nebaví, dění na trávníku sledoval dost nezúčastněně. Vladimir Putin se omluvil.

Napětí vrcholilo před penaltami a bylo cítit po celém městě. Pak přišlo historické vítězství v osmifinále mistrovství světa. Pro samostatné Rusko poprvé v historii.

„Byla to neskutečná fantazie,“ řekl Čech Martin, který sledoval zápas přátel Andrejem a Maxem.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme