Obrat v posledních sekundách. Němci porazili Švédsko 2:1 gólem v nastavení

Obhájci titulu mistrů světa dokázali na poslední chvíli otočit zápas proti Švédsku a přiblížili se postupu ze základní skupiny. Rozhodující branku vstřelil v páté minutě natavení Toni Kroos.

Soči (Aktualizováno: 21:57 23. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První gól Německa na šampionátu vstřelil Marco Reus

První gól Německa na šampionátu vstřelil Marco Reus | Foto: Francois Lenoir | Zdroj: Reuters

Německo má po dvou zápasech tři body stejně jako Švédsko. V nejvýhodnější situaci jsou před poslední várkou zápasu Mexičané se dvěma výhrami, ale teoretickou šanci mají i Jižní Korejci.   

V rozhodujících zápasech skupiny F se ve středu Němci utkají s Koreou a Švédové s Mexikem.

ONLINE: Německo - Švédsko 2:1

Číst článek

Němci k udržení výraznější šance na postup ze skupiny potřebovali vyhrát a na Švédsko se vrhli s vervou. Už ve třetí minutě měli obrovskou šanci Draxler a Hector, jenže obě jejich střeli zablokovali obětaví obránci. Timo Werner zase po Reusově centru zakončoval těsně mimo.

Ve modro-žluté kombinaci hrající Švédsko spoléhalo na brejky a jeden jim málem vyšel. Na Neuera běžel Marcus Berg, kterého zezadu bránil Boateng. Po Bergově pádu se Seveřané dožadovali penalty, ale polský rozhodčí Marciniak rozhodl, že ji nenařídí.

Ve švédském týmu byl velmi výrazný Ola Toivonen. Nejdřív zranil Rudyho tak, že německý záložník musel střídat, ve 32. minutě pak využil chyby v rozehrávce obhájců titulu a lobem přes Neuera poslal Švédsko do vedení. Vedení ještě mohl v nastavení první půle navýšit Marcus Berg, ale v tu chvíli už se německý gólman překonat nenechal.

Před druhým poločasem stála před úřadujícími mistry světa jasně postavená situace. Buď se konečně prosadí, nebo letí domů. Svůj první gól na šampionátu vstřelili hned tři minuty po přestávce. Klíčový centr vyslal z levé strany Timo Werner, Gómez ho pouze tečoval a až Marco Reus dopravil míč na místo určení – 1:1.

Němci měli další šance. K vedoucímu gólu měli blízko Thomas Müller i Reus s Gómezem, jenže stříleli mimo branku.

Tlak vlastního týmu zabrzdil obránce Jerome Boateng. Po souboji s Bergem dostal druhou žlutou kartu a musel do sprch. I v oslabení měl obrovskou šanci Mario Gómez, ale brankář Olsen jeho hlavičku reflexivně vytlačil nad břevno. Brandt v nastavení tvrdou ranou napálil tyč, ale výhru zajistil až v páté minutě nastavení Toni Kroos po precizně zahraném přímém kopu. 

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - skupina F:
Německo - Švédsko 2:1 (0:1)
Branky: 48. Reus, 90.+5 Kroos - 32. Toivonen. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz (všichni Pol.) - Turpin (video, Fr.). ŽK: Boateng - Ekdal, Larsson. ČK: 82. Boateng. Diváci: 44.287.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme