Nezářil na hřišti, ale na sociálních sítích. Fotbalistu Islandu začal sledovat milion lidí

Islanďan Rúrik Gíslason na šampionátu sice odehrál jen 117 minut, nedal gól a dokonce ani jednou nevystřelil na bránu, mimo hřiště přesto bourá rekordy.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rúrik Gíslason odehrál na MS jen 117 minut

Rúrik Gíslason odehrál na MS jen 117 minut | Foto: Carl Recine | Zdroj: agentura Reuters

Rúrik Gíslason v zápasech zrovna nezářil, ale z různých důvodů je o něj neuvěřitelný zájem na sociální síti Instagram, která umožňuje sdílení fotografií a videí. Než tenhle Islanďan přijel na šampionát, sledovalo ho nějakých 30 tisíc uživatelů, ale stačilo jedno střídání, na 27 minut se ukázat světu, a fanoušci začali přibývat.

Přes noc vzrostl počet sledujících na 360 tisíc, už toto číslo převyšuje islandskou populaci. A teď už Gíslasonův profil sleduje přes milion uživatelů.

Urostlý blonďák zaujal hlavně ženy a shodou okolností reagovaly některé slavné osobnosti. Sledovat ho začala argentinská herečka Gimena Accardiová a herečka z Brazílie Gabriella Lopesová zase napsala: „Jak je možné, že někdo může být tak roztomilý?“

Na Instagramu se tohle všechno dost rychle virálně šíří, oblíbený je teď v tomto případě hashtag #sexyrurik. Na mistrovství světa v Rusku sice Gíslasonův tým po včerejší prohře s Chorvatskem definitivně končí, ale počet sledujících roste dál.

Sociální sítě využívají i další fotbalisté, na Instagramu totiž často sdílí fotky ze svého soukromí a pro fanouška je to šance, jak být v kontaktu se svým oblíbencem. Populární jsou třeba videa z pozápasových oslav v šatnách.

Nejsledovanějším fotbalistou na Instragramu je asi podle očekávání Cristiano Ronaldo, ten má aktuálně 131 milionů tzv. followerů. To je samozřejmě mnohonásobně víc než v případě Rúrika Gíslasona, ten ale zaujal tím, kolik lidí oslovil během pouhých několika dní.

Příspěvek sdílený Rurik Gislason (@rurikgislason),

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme