Srbsko - Brazílie 0:2. Kanárci si pojistili vítězství ve skupině

Fotbalisté Brazílie porazili Srbsko 2:0 a vyhráli skupinu E, zatímco Srbové na šampionátu končí. „Kanárci“ se v osmifinále utkají s Mexikem.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva (Aktualizováno: 21:26 27. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbsko - Brazílie

Brazílie vyhrála skupinu E a v osmifinále se střetne s Mexikem, druhé místo v „éčku“ obsadili Švýcaři, kteří se mohou připravovat na Švédy. O vítězství „kanárků“ rozhodl po Coutinhově centru Paulinho, druhou branku přidal Thiago Silva.

ONLINE: Srbsko - Brazílie 0:2

Číst článek

Pro Brazílii přitom zápas nezačal vůbec dobře. Neuběhlo ani 10 minut a Marcelo začal gestikulovat směrem ke střídačce, že má zdravotní problémy a nemůže pokračovat. Po chvíli ho nahradil Felipe Luís.

Se změnou na hřišti se favorité skupiny chvíli vyrovnávali, až ve 25. minutě z nebezpečné pozice pálil Neymar a musel proti němu zasáhnout gólman Stojković. O chvíli později se jen ohlédl za zablokovanou ranou Jesuse.

První branka tak přišla až ve 36. minutě. Coutinho viděl, jak si téměř od středového kruhu nabíhá Paulinho a nasměroval mu přesný kolmý centr. Záložník Barcelony proběhl mezi stopery a špičkou kopačky přehodil Stojkoviće.

Šanci na zvýraznění náskoku měl těsně před přestávkou Neymar, jenže po návratu z kabin byli lepší Srbové. Nejprve málem donutili Mirandu k vlastní brance, po hodině hry pak už za překonaného gólmana Alissona zaskočilt Thiago Silva. Brankář Brazílie pak musel na brankové čáře pokrýt hlavičku Mitroviće.

A pak se znovu projevilo staré známé fotbalové pořekadlo „nedáš – dostaneš.“ V 68. minutě Neymar rozehrál z levé strany rohový kop, Miranda před srbskou brankou v souboji vyčistil prostor pro Thiaga Silvu, který hlavou zavěsil míč přímo pod břevno.

Po výhře 2:0 Brazílie vyhrála skupinu E, Srbsko na turnaji s jedinou výhrou na kontě končí.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - skupina E:
Srbsko - Brazílie 0:2 (0:1)
Branky: 36. Paulinho, 68. Thiago Silva. Rozhodčí: Faghaní - Sokhandan, Mansourí (všichni Írán) - Irrati (video, It.). ŽK: Ljajič, Matič, Mitrovič (všichni Srb.). Diváci: 44.190.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme