Švédsko – Anglie 0:2. Albion je v semifinále, Maguire i Dele Alli skórovali hlavou

Fotbal se pomalu „vrací domů“. Reprezentace Anglie porazila na mistrovství světa Švédsko 2:0 a postoupila do semifinále. O soupeři „Albionu“ se rozhodne ve večerním zápase mezi domácím Ruskem a Chorvatskem.

Tento článek je více než rok starý.

Samara (Aktualizováno: 17:53 7. 7. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anglie si v bojích o medaile z mistrovství světa zahraje po 28 letech. Do semifinále ji poslaly úspěšného hlavičky Harryho Maguira a Dele Alliho. Švédové ve svém prvním čtvrtfinále po šesti dekádách neuspěli.

ONLINE: Švédsko - Anglie 0:2.

Číst článek

„Albion“ byl ve čtvrtfinále velmi produktivní. Angličané sice měli během zápasu 12 střeleckých pokusů, ale jen dva mířili na branku. A oba skončili v síti.

První větší šanci zápasu měl kanonýr Anglie a Tottenhamu Harry Kane, ale po příhrávce od Sterlinga mířil těsně vedle, v červeném hrající Angličané se tak dočkali až po půl hodině. Na rohový kop si naběhl Harry Maguire a přesnou hlavičkou dal svůj první gól v národním týmu.

Švédové začali být aktivnější v napadání, ale Angličané kontrolovali hru a dostávali se šancí. Dvě obrovské měl Raheem Sterling, ale dvakrát ho vychytal brankář Olsen. Opakované záběry pak ukázaly, že v prvním případě navíc šlo ofsajd.

Po přestávce měli Švédové obrovskou šanci na vyrovnání. Na levé straně přišel parádní centr na zadní tyč, kde se právě Berg vyšrouboval do vzduchu na úkor Younga k hlavičce, jenže tu na čáře famózním zákrokem levou rukou zneškodnil gólman Pickford.

A tak se znovu prosadila Anglie. Střelu Lingarda ještě žlutá obranná hráz zablokovala, ale záložník pak zvolil centr přímo na hlavu Dele Alliho, který definitivně rozhodl.

Náskok a čisté konto držel brankář Pickford, který zastavil akce Claessona i Berga, na druhé straně zase Maguire mířil mimo. To ale Angličany mrzet nemuselo. Švédsko porazili 2:0 a poprvé od roku 1990 postoupili do semifinále mistrovství světa.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - čtvrtfinále:
Švédsko - Anglie 0:2 (0:1)
Branky: 30. Maguire, 59. Alli. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Makkelie (všichni Niz.). ŽK: Guidetti, Larsson - Maguire. Diváci: 39.991.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme