Švédští fotbalisté po 24 letech postoupili do čtvrtfinále, v osmifinále porazili Švýcarsko trefou Forsberga

Švédští fotbalisté byli od začátku utkání aktivnější. Jedinou branku zápasu vstřelil švýcarský obránce Manuel Akanji, trefil se však do vlastní sítě. Švédové díky jeho trefě postupují do čtvrtfinále, kde je čeká lepší z dvojice Anglie-Kolumbie.

Petrohrad (Aktualizováno: 18:06 3. 7. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Už v osmé minutě mohl poslat výběr Švédska do vedení Marcus Berg. Ten se dostal zcela sám za obranu Švýcarska, ale svým pokusem zcela minul bránu. Další šanci měli znovu fotbalisté ze severu Evropy. Švýcaři špatně rozehráli, Berg se dostal ke střele vápně, ta byla zblokována a střela Albina Ekdala mířila mimo.

I na potřetí ohrozil švýcarskou bránu Berg. Ani na potřetí míč do sítě však dostat nedokázal. Jeho technickou střelu vyrazil skvělým zákrokem Yann Sommer a následně byl Švédům odpískán ofsajd.

Švýcarští fotbalisté se dostali do velké šance ve 38. minutě po akci Blerima Džemailiho a Stevena Zubera. Prvně jmenovaný ale přestřelil. Na druhé straně se podobně netrefil tři minuty po něm Ekdal.

Severské mužstvo se pak konečně dočkalo gólu. V 66. minutě tvrdě vypálil Emil Forsberg z hranice vápna, jeho střelu tečoval švýcarský obránce Manuel Akanji a tak skončila za Sommerovými zády.

Velkou příležitost vyrovnat měl Xherdan Shaqiri, Ten poslal do pokutového území centr, který se nebezpečně blížil k Olsenově svatyni, ještě v malém vápně vykopl míč Andreas Granqvist. Ještě v nastavení mohl srovnat skóre Haris Seferovič, který naskočil na centr. Jeho pokus však výborně vychytal Olsen.

Švédští fotbalisté mohli ještě v závěru kopat penaltu. Martin Olsson běžel sám na bránu a Michael Lang ho poslal k zemi. Videorozhodčí ale situaci jako penaltovou neviděl, takže se pokutový nekonal.

Švédové tak po 24 letech postupují do čtvrtfinále světového šampionátu. Na svého soupeře budou seveřané čekat do večera, kdy hraje Anglie s Kolumbií. Tento zápas můžete sledovat online na iROZHLAS.cz.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - osmifinále:
Švédsko - Švýcarsko 1:0 (0:0)
Branka: 66. Forsberg. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.) - Orsato (video, It.). ŽK: Lustig - Behrami, Xhaka. ČK: 90.+4 Lang (Švýcarsko). Diváci: 64.042.
Sestavy:
Švédsko: Olsen - Lustig (82. Krafth), Lindelöf, Granqvist, Augustinsson - Claesson, Svensson, Ekdal, Forsberg (82. Olsson) - Berg (90.+1 Kiese Thelin), Toivonen. Trenér: Andersson.
Švýcarsko: Sommer - Lang, Djourou, Akanji, Rodriguez - Behrami, Xhaka - Shaqiri, Dzemaili (73. Seferovic), Zuber (73. Embolo) - Drmic. Trenér: Petkovic.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme