Argentinci porazili Austrálii a popáté v řadě si zahrají na mistrovství světa čtvrtfinále

Fotbalisté Argentiny zvládli na mistrovství světa v Kataru osmifinálový zápas proti Austrálii a po vítězství 2:1 postoupili mezi nejlepší osmičku týmů turnaje. Ve čtvrtfinále vyzvou Nizozemce, kteří v sobotu odpoledne porazili USA.

Al Raján (Katar) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi.

Lionel Messi. | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

Jihoameričané byli proti Austrálii jasným favoritem a tuto roli poprvé potvrdili zhruba po půl hodině hry. Lionel Messi si po sklepnutí Otamendiho připravil míč na levačku a perfektní přízemní střelou ke vzdálenější tyči poslal svůj tým do vedení.

Nizozemci si poradili s Američany a jsou ve čtvrtfinále, v něm vyzvou Messiho Argentinu

Číst článek

Na druhý gól si počkali diváci na stadionu ve městě Al Raján do druhého poločasu. V 57. minutě přišla nešťastná chvíle australského brankáře Mathewa Ryana, který po těžké zpětné přihrávce od jednoho ze spoluhráčů zvolil kličku. Ta mu ale nevyšla, o míč ho připravil Julian Alvaréz a poslal ho do odkryté brány.

Argentinci měli několik dalších šancí, pak ale zničehonic udeřili Australané. V 77. minutě se totiž k odraženému míči dostal Craig Goodwin, na nic nečekal a vyslal tvrdou střelu na argentinskou bránu. Míč ještě tečoval bránící Enzo Fernández přesně do protipohybu argentinského gólmana, který neměl nárok – 2:1.

Krátce nato mohli Australané dokonce vyrovnat, skvělý Behichův průnik ale nakonec Argentinci v poslední chvíli zastavili.

Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale 2022

Pak mohla naopak přidat další góly Argentina, jen Lautaro Martínez měl tři obrovské šance, jenže Australané i díky přízni štěstěny všechny situace ustáli.

Zahozené šance mohly Argentince hodně mrzet, protože v úplném závěru sedmiminutového nastavení měl na druhé straně obrovskou příležitost Kuola, ztroskotal ale na gólmanovi soupeře.

Argentina tak uhájila vítězství 2:1 a může se těšit na čtvrtfinále. V něm se utká s Nizozemci, kteří porazili USA 3:1.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - osmifinále (Rajján):
Argentina - Austrálie 2:1 (1:0)
Branky: 35. Messi, 57. Álvarez - 77. vlastní Fernández. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz - Kwiatkowski (video, všichni Pol.). ŽK: Irvine, Degenek (oba Austrálie). Diváci: 45.032.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme