Argentinci porazili Austrálii a popáté v řadě si zahrají na mistrovství světa čtvrtfinále

Fotbalisté Argentiny zvládli na mistrovství světa v Kataru osmifinálový zápas proti Austrálii a po vítězství 2:1 postoupili mezi nejlepší osmičku týmů turnaje. Ve čtvrtfinále vyzvou Nizozemce, kteří v sobotu odpoledne porazili USA.

Tento článek je více než rok starý.

Al Raján (Katar) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi.

Lionel Messi. | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

Jihoameričané byli proti Austrálii jasným favoritem a tuto roli poprvé potvrdili zhruba po půl hodině hry. Lionel Messi si po sklepnutí Otamendiho připravil míč na levačku a perfektní přízemní střelou ke vzdálenější tyči poslal svůj tým do vedení.

Nizozemci si poradili s Američany a jsou ve čtvrtfinále, v něm vyzvou Messiho Argentinu

Číst článek

Na druhý gól si počkali diváci na stadionu ve městě Al Raján do druhého poločasu. V 57. minutě přišla nešťastná chvíle australského brankáře Mathewa Ryana, který po těžké zpětné přihrávce od jednoho ze spoluhráčů zvolil kličku. Ta mu ale nevyšla, o míč ho připravil Julian Alvaréz a poslal ho do odkryté brány.

Argentinci měli několik dalších šancí, pak ale zničehonic udeřili Australané. V 77. minutě se totiž k odraženému míči dostal Craig Goodwin, na nic nečekal a vyslal tvrdou střelu na argentinskou bránu. Míč ještě tečoval bránící Enzo Fernández přesně do protipohybu argentinského gólmana, který neměl nárok – 2:1.

Krátce nato mohli Australané dokonce vyrovnat, skvělý Behichův průnik ale nakonec Argentinci v poslední chvíli zastavili.

Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale 2022

Pak mohla naopak přidat další góly Argentina, jen Lautaro Martínez měl tři obrovské šance, jenže Australané i díky přízni štěstěny všechny situace ustáli.

Zahozené šance mohly Argentince hodně mrzet, protože v úplném závěru sedmiminutového nastavení měl na druhé straně obrovskou příležitost Kuola, ztroskotal ale na gólmanovi soupeře.

Argentina tak uhájila vítězství 2:1 a může se těšit na čtvrtfinále. V něm se utká s Nizozemci, kteří porazili USA 3:1.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - osmifinále (Rajján):
Argentina - Austrálie 2:1 (1:0)
Branky: 35. Messi, 57. Álvarez - 77. vlastní Fernández. Rozhodčí: Marciniak - Sokolnicki, Listkiewicz - Kwiatkowski (video, všichni Pol.). ŽK: Irvine, Degenek (oba Austrálie). Diváci: 45.032.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme