Belgie - Japonsko 3:2. Favorit smazal dvougólovou ztrátu a v nastavení rozhodl

Fotbalisté Belgie se v osmifinálovém utkání na světovém šampionátu v Rusku pořádně nadřeli, nakonec ale dokázali potvrdit roli favorita a porazili Japonsko 3:2, i když ještě půl hodiny před koncem přitom prohrávali 0:2. Rozhodující gól vstřelil v závěru nastavení Nacer Chadli.

Rostov na Donu (Aktualizováno: 21:54 2. 7. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Belgičané šli do utkání v roli jasného favorita a od samého začátku častěji drželi míč, jenže první gól ne a ne přijít. Blízko k němu měl v 25. minutě Lukaku, jenže se mu po prudké přihrávce ze strany míč zamotal mezi nohama a ke kloudnému zakončené se nedostal. O chvíli později zase tvrdě pálil Eden Hazard, ale jeho pokus skončil na rukavicích brankáře Kawašimy.

Na konci prvního poločasu poprvé pořádně zahrozili i Japonci a stálo to za to. Nagatomo se zleva vřítil do vápna a poslal zajímavou střelu, kterou ještě tečoval Osako, ke smůle Japonska ne tak, aby ohrozila brankáře Courtouise.

Jak Japonci zakončili první půli, tak vkročili do té druhé. Belgičané propadli a pustili do šance Genkiho Haragučiho, který přesnou přízemní střelou překonal belgického gólmana. Belgičané mohli bleskově odpovědět, jenže Hazardova střela skončila na tyči.

A zahozená šance mohla Belgii pořádně mrzet, protože čtyři minuty po prvním gólu Japonci udeřili znovu. Kagawa na kraji vápna předal míč Takaši Inujovi a ten ho krásně napálil ke vzdálenější tyči. Belgičané byli viditelně zaskočení a dlouho si nemohli vytvořit pořádnou příležitost.

Až v 62. minutě se k hlavičce prodral Lukaku, jenže mířil těsně vedle. O sedm minut později už snížení přišlo a postaral se o něj obránce Jan Vertonghen, který parádně poslal do sítě japonský odkop po belgickém rohu. Za dalších pět minut dokázal favorit vyrovnat zásluhou střídajícího Mrouana Fellainiho, který hlavou zakončil přesný Hazardův centr. Belgičané pak svého soupeře tlačili a v 85. minutě jim chybělo k vedoucímu gólu opravdu málo, jenže skvělý Kawašima si poradil v krátkém sledu s hlavičkami Chadliho i Lukaka.

V samém závěru si Japonci mohli vzít vedení zpátky, když Honda dobře pálil z velké dálky. Následoval roh, který si stáhl Courtois a ihned založil protiútok, který Belgičané zakončili dokonale. Meunier poslal zprava míč do vápna na Lukaka, který míč chytře propustil na volného Nacera Chadliho, pro nějž nebyl problém střelou do prázdné brány rozhodnout o vítězství Belgie.

Belgičané tak utekli hrobníkovi z lopaty a přestože ještě půl hodiny před koncem prohrávali 0:2, nakonec dokázali vývoj utkání otočit a zajistit si postup do čtvrtfinále. V něm je čeká Brazílie.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - osmifinále:

Belgie - Japonsko 3:2 (0:0)
Branky: 69. Vertonghen, 74. Fellaini, 90.+4 Chadli - 48. Haraguči, 52. Inui. Rozhodčí: Diedhiou - Camara, Samba (všichni Seneg.) - Zwayer (video, Něm.). ŽK: Šibasaki (Jap.). Diváci: 41 466.

Sestavy:
Belgie: Courtois - Alderweireld, Kompany, Vertonghen - Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco (65. Chadli) - Mertens (65. Fellaini), Lukaku, E. Hazard. Trenér: Martínez.
Japonsko: Kawašima - H. Sakai, Jošida, Šodži, Nagatomo - Haraguči (81. Honda), Hasebe, Kagawa, Šibasaki (81. Jamaguči), Inui - Osako. Trenér: Nišino.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme