Francie postupuje po 12 letech do semifinále, Uruguay porazila po trefách Varaneho a Griezmanna

Francouzští fotbalisté si po 12 letech zahrají na mistrovství světa v semifinále. Ve čtvrtfinále porazili Uruguay po gólech Raphaëla Varaneho a Antoine Griezmanna. Francouzi se utkají s lepším z dvojice Brazílie - Belgie.

Nižnij Novgorod (Aktualizováno: 18:00 6. 7. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Až takřka do třicáté minuty neviděli diváci v Nižnižním Novgorodě příliš fotbalové krásy. Ve 35. minutě se dostal do samostatného úniku Kylian Mbappé, který tak opět prokázal svou rychlost. Té však nestačil žádný z jeho spoluhráčů, takže francouzský útočník neměl komu přihrávat.

První branka v utkání padla pět minut před koncem prvního poločasu. Antoine Griezmann zahrával standardní situaci, na jeho centr si hlavou naskočil Raphaël Varane a zakončil do dolního rohu branky.

Na druhé straně mohl ještě před odchodem do šaten vyrovnat Martín Cáceres. Ten stejně jako předtím Varane chtěl zakončovat hlavou, ale jeho pokus skvěle vychytal Hugo Lloris.

Ve druhé půli se do více šancí dostávali hráči Francie, což také vyústilo v jejich další branku. Griezmannovi nahrával na levou stranu Corentin Tolisso a forvard madridského Atletica vypálil ještě před hranicí velkého vápna. Jeho ránu sice dokázal Fernando Muslera vyrazit, ovšem tak nešikovně, že si míč srazil do vlastní sítě.

Uruguayští hráči se snažili i nadále útočit v cestě za snížením a následným vyrovnáním, ale jejich pokusy nijak výrazně neohrozily francouzskou branku. Ani Francouzi po druhém vstřeleném gólu bezhlavě neútočili.

Francouzští fotbalisté si po 12 letech znovu zahrají semifinále. V tom zatím poslední na šampionátu v Německu porazili Portugalsko 1:0 a ve finále pak prohráli s Itálií po penaltách. Na letošním šampionátu jim bude soupeřem lepší z dvojice Belgie – Brazílie.

Mistrovství světa ve fotbale - čtvrtfinále:
Uruguay - Francie 0:2 (0:1)
Branky: 40. Varane, 61. Griezmann. Rozhodčí: Pitana - Maidana, Belatti (všichni Arg.) - Irrati (video, It.). ŽK: Bentancur, Rodríguez - Hernández, Mbappé. Diváci: 43.319.
Sestavy:
Uruguay: Muslera - Cáceres, Giménez, Godín, Laxalt - Nández (73. Urretaviscaya), Torreira, Vecino - Bentancur (59. Rodríguez) - Suárez, Stuani (59. Gómez). Trenér: Tabárez.
Francie: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernández - Pogba, Kanté - Mbappé (88. Dembélé), Griezmann (90.+3 Fekir), Tolisso (80. N'Zonzi) - Giroud. Trenér: Deschamps.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme