Manému hrozí, že přijde o světový šampionát. Jeho zranění je podle médií vážnější

Senegalský fotbalový útočník Sadio Mané nejspíš přijde o mistrovství světa v Kataru. Informaci francouzského listu L'Équipe potvrdil německý Bild. Hvězda Bayernu Mnichov musela odstoupit z úterního utkání proti Brémám. Po zranění lýtka by měl být mimo hru po několik týdnů.

Tento článek je více než rok starý.

Mnichov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sadio Mané v dresu Senegalu

Sadio Mané v dresu Senegalu | Foto: Thaier Al-Sudani | Zdroj: Reuters

Aby mohl Mané odletět do Kataru, zbývalo mu přečkat bez zranění poslední dva bundesligové zápasy podzimu, třicetiletému hráči se ale smůla nevyhnula. Po necelých 20 minutách zápasu s Werderem Brémy schytal ránu do holeně a musel střídat. Zápas Bavoři nakonec vyhráli 6:1.

‚Soustřeďte se na fotbal.‘ FIFA žádá národní týmy, aby v Kataru neřešily politické a ideologické spory

Číst článek

Ačkoliv klubový asistent trenéra Dino Toppmöller po zápase uklidňoval fanoušky, že zranění útočníka není vážné a jeho start v Kataru v ohrožení není, nejnovější informace naznačují, že další vyšetření odhalila větší problémy.

Informaci, se kterou přišel francouzský list L'Equipe, následně potvrdil Christian Falk z německého Bildu, který je jako insider jedním z dlouhodobě nejdůvěryhodnějších zdrojů ohledně dění v Bayernu Mnichov.

Pro Senegal je absence Maného ohromnou ztrátou. Obávaný útočník je úřadujícím nejlepším hráčem Afriky a zároveň nejlepším střelcem v historii Senegalu. Na šampionátu v Kataru měl být hlavním tahounem ambiciózního výběru, jehož cílem je stát se teprve čtvrtým africkým týmem, který se na mistrovství světa dostane do čtvrtfinále.

Senegalský svaz zatím informaci oficiálně nepotvrdil, trenér Aliou Cissé má svou konečnou šestadvacetičlennou nominaci úřadujícího mistra Afrika oznámit v pátek.

Mistrovství světa v Kataru začíná 20. listopadu zápasem skupiny A Katar – Ekvádor. Senegal se ve stejné skupině utká o den později s Nizozemskem.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme