Angličané odletí do Kataru s dvacítkou stříbrných medailistů z Eura, spoléhají na hráče z domácí ligy

Trenér anglické fotbalové reprezentace Gareth Southgate zveřejnil šestadvacetičlenný seznam hráčů, kteří odletí na mistrovství světa v Kataru. V kádru „Bílých lvů“ je hned 20 hráčů, kteří na loňském Euru vybojovali stříbrné medaile. O šampionát přijde kvůli zranění pravý obránce Reece James, uzdravit se naopak stihla dlouholetá opora Kyle Walker. Jako kapitán povede Angličany kanonýr Harry Kane.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Museli jsme vzít záskok za hráče, kteří nejsou úplně fit. Soupiska je důležitější než kdy dřív. Je třeba mít pro zápasy dostatek různých možností,“ poukázal na tiskové konferenci kouč Gareth Southgate i na to, že i v Kataru bude dovoleno vystřídat pětkrát za zápas.

Francie odtajnila nominaci na mistrovství světa. Obhájci titulu sází na silný útok, chybí Pogba a Kanté

Číst článek

Anglie veze do Kataru čistě ostrovní tým. Pouze jeden hráč ze seznamu hraje mimo tamní Premier League, a tím je Jude Bellingham z Borussie Dortmund. Na další hráče z jiných lig se nedostalo - Fikayo Tomori z AC Milán či Tammy Abraham z AS Řím na mistrovství světa nevystoupí.

Jedničkou v bráně bude pravděpodobně Jordan Pickford, který nabral v letošní sezoně v Evertonu dobrou formu, zaskočit budou připraveni Aaron Ramsdale z Arsenalu či Nick Pope z Newcastlu.

Složení obrany poznamenalo nedávné zranění dvou beků Chelsea - Reece Jamese a Ben Chilwella. Southgateovi udělal radost alespoň návrat opory Kylea Walkera. V týmu je i často kritizovaný Harry Maguire, který od začátku ligové sezony nastoupil za Manchester United pouze ve čtyřech zápasech.

Manému hrozí, že přijde o světový šampionát. Jeho zranění je podle médií vážnější

Číst článek

Bez herní praxe letí na šampionát i záložník Kalvin Phillips, který za poslední rok nahrál jen 650 minut a teprve nedávno se zotavil po operaci ramene.

„Kalvin nezvládne odehrát sedmkrát 90 minut, ale je skvělý hráč. Je to risk, který se vyplatí udělat,“ okomentoval Southgate.

V základní sestavě by se měl s jistotou objevit záložník Declan Rice, spoluhráč Tomáše Součka a Vladimíra Coufala z West Hamu.

V útoku má anglický výběr z toho nejlepšího, co Premier League nabízí. Kapitán Harry Kane je v devětadvaceti letech třetím nejlepším střelcem historie soutěže a mladíci Bukayo Saka a Phil Foden jsou oporami Arsenalu a Manchesteru City. Přednost před Ivanem Toneym z Brentfordu dostal Callum Wilson z Newcastlu.

Kromě Wilsona je jediným větším překvapením v kádru jméno Jamese Maddisona z Leicesteru. Kreativní záložník měl v uplynulém roce skvělou formu, ale do reprezentace byl naposledy nominovaný před třemi lety. Je tak nejméně mezinárodně ostříleným hráčem výběru.

Mistrovství světa v Kataru začíná v neděli 20. listopadu, Anglii čeká úvodní zápas skupiny B o den později proti Íránu. Dalšími soupeři Southgateova výběru budou USA a Wales.

Nominace Anglie na MS v Kataru:

Brankáři: Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle), Aaron Ramsdale (Arsenal).

Obránci:
Harry Maguire (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), Eric Dier (Tottenham), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Conor Coady (Everton), Ben White (Arsenal), Trent Alexander-Arnold (Liverpool).

Záložníci:
Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Mason Mount (Chelsea), Conor Gallagher (Chelsea), Declan Rice (West Ham), Jordan Henderson (Liverpool), Kalvin Phillips (Manchester City), James Maddison (Leicester), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City).

Útočníci:
Harry Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Callum Wilson (Newcastle), Marcus Rashford (Manchester United).

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme