Před lety žádal Messiho o fotku, nyní spolu došli do finále mistrovství světa. Kdo je ‚pavouk‘ Álvarez?

V semifinále mistrovství světa zazářil dvěma brankami do sítě Chorvatska, ale do té doby znali jeho jméno jen zarytí fotbalový fajnšmekři. Julián Álvarez si momentálně může zaslouženě užívat pozici národního hrdiny, kterému se splnil klukovský sen. A to doslova.

Tento článek je více než rok starý.

Katar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi slaví gól se svým spoluhráčem z reprezentace Juliánem Álvarezem

Lionel Messi slaví gól se svým spoluhráčem z reprezentace Juliánem Álvarezem | Zdroj: Reuters

Spolupráce Lionela Messiho a Juliána Álvareze nadchla celý fotbalový svět. V prvním poločase semifinále proti Chorvatsku fanoušky nejprve upoutal brilantním sólem, který zakončil i trochu se štěstím, a ve druhém poločase završil Messiho jedinečné umění.

Kdo je vlastně dvaadvacetiletý mladík, který ještě před 10 lety prosil tehdejší modlu Barcelony Messiho o společné selfie?

Álvarez se narodil na přelomu milénia v argentinském městě Calchín. Už v dětských kategoriích se o něj zajímaly evropské týmy, vyzkoušel si jej Real Madrid, nakonec ale kvůli pravidlům pro přestupy mladých fotbalistů zůstal v Jižní Americe.

Článek pokračuje pod mapou

Srdečním klubem se pro univerzálního útočníka stal argentinský klub River Plate, odkud letos v lednu přestoupil do Manchesteru City, aby ale zbytek sezony strávil ještě v Jižní Americe.

Ostatně na začátku roku měli fanoušci Citizens stejně plné hlavy s příchodem norského superstřelce Erlinga Haalanda, takže podepsání Álvareze u mnohých zůstalo bez povšimnutí.

Mistrovství světa ve fotbale 2022 Mistrovství světa ve fotbale 2022

Nevšední přezdívka

Reprezentační premiéru si odbyl loni v červnu v kvalifikaci mistrovství světa proti Chile a první branku v modrobílém národním dresu pak vstřelil v utkání s Ekvádorem.

Na probíhajícím mistrovství světa se prosadil už ve skupinové fázi, kdy se gólově do statistik zapsal proti Polsku a Austrálii. V utkání proti Chorvatsku při svém prvním gólu ukázal, proč se mu přezdívá pavouk.

„Pro ostatní bylo vždy velmi složité vzít mu balon. Vždycky vypadal, jako kdyby měl několik nohou. Byl malý a býval tak rychlý, že mu nikdo míč nedokázal vzít,“ vysvětlil v jednom z rozhovorů nevšední oslovení z říše hmyzu jeho otec.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme