Vlastní gól a proměněná penalta. Chorvati porazili na úvod šampionátu Nigérii 2:0

Chorvatší fotbalisté vstoupili do mistrovství světa vítězně. V prvním zápase porazili 2:0 Nigérii, když si nejdříve Nigérijci vstřelili vlastní gól a pak výhru pečetil penaltou Luka Modrič.

Tento článek je více než rok starý.

Kaliningrad (Aktualizováno: 23:01 16. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas skupiny D v Kaliningradu mezi Chorvatskem a Nigérií

Zápas skupiny D v Kaliningradu mezi Chorvatskem a Nigérií | Foto: Ivan Alvarado | Zdroj: Reuters

Začátek zápasu byl od obou týmů velice nervózní. Chorvaté sice častěji drželi míč na svých kopačkách, ale k většímu ohrožení nigerijské brány se nedostali. Jejich první větší šanci měl Ivan Perišič, který svou ranou ale minul horní tyč.

První trefy se diváci v Kaliningradu dočkali ve 32. minutě. Luka Modrič rozehrával rohový kop, ten našel ve vápně Maria Mandžukiče, který prodloužil míč na zadní tyč a do vlastní sítě si balón nakonec srazil Oghenekaro Etebo.

Po vstřeleném gólu se obraz hry sice uvolnil, ale další branku to nepřineslo. Chorvati však mohli svůj náskok navýšit, kdyby pokus Andreje Kramariče neskončil několik centimetrů nad břevnem.

První překvapení turnaje. Island remizoval s vicemistry světa z Argentiny 1:1

Číst článek

I ve druhé půli měli blíž k druhé trefě chorvatští fotbalisté. V 56. minutě hledal Perišič ostrým pasem Ante Rebiče a ten hned z první poslal míč opět jenom nad břevno.

Při souboji ve vápně byl v 70. minutě Mandžukič faulován Williamem Troost-Ekongem. Nigerijský obránce viděl za tento svůj zákrok žlutou kartou a také byla proti jeho týmu nařízena penalta. K její exekuci se postavil chorvatský kapitán Modrič, míč poslal k levé tyčce, zatímco Francis Uzoho skákal k té druhé. Chorvati tak vedli 2:0.

Na tomto skóre už se do konce utkání nic nezměnilo. Chorvaté si tak zapisují tři body do tabulky skupiny D a momentálně ji vedou. Jejich dalším soupeřem bude ve čtvrtek Argentina a tým Nigérie pak čeká v pátek souboj s Islandem.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina D:
Chorvatsko - Nigérie 2:0 (1:0)
Branky: 32. vlastní Etebo, 71. Modrič z pen. Rozhodčí: Ricci - De Carvalho, Van Gasse (všichni Braz.) - Orsato (video, It.). ŽK: Rakitič, Brozovič - Troost-Ekong. Diváci: 31.136.
Sestavy:
Chorvatsko: Subašič - Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinič - Rakitič, Modrič - Rebič (78. Kovačič), Kramarič (60. Brozovič), Perišič - Mandžukič (86. Pjaca). Trenér: Dalič.
Nigérie: Uzoho - Abdullahi, Balogun, Troost-Ekong, Idowu - Ndidi, Etebo - Moses, Mikel (88. Nwankwo), Iwobi (62. Musa) - Ighalo (73. Iheanacho). Trenér: Rohr.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme