Rusko je na mistrovství světa připravené, oznámil Putin na kongresu FIFA v Moskvě

V Moskvě zasedl 58. kongres FIFA. Zahájil ho svou řečí ruský prezident Vladimir Putin, který řekl, že v jeho zemi je vše na mistrovství světa připraveno. Na kongresu také oznámil současný předseda FIFA Gianni Infantino, že bude obhajovat svůj post.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimir Putin při zahájení kongresu FIFA v Moskvě

Vladimir Putin při zahájení kongresu FIFA v Moskvě | Zdroj: Reuters

Vladimír Putin oznámil, že země je k mistrovství světa připravená.

Rusko zajistí všem hostům maximální komfort a ty nejpozitivnější emoce, řekl prezident.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vladimir Putin zahájil kongres FIFA a při té příležitosti uvedl, že v Rusku je na světový šampionát vše připraveno

Poděkoval fotbalové federaci za věrnost principu, podle kterého by sport měl zůstat mimo politiku. Putin tím reagoval na hlasy, které navrhovaly odebrat Rusku pořadatelství kvůli podezření ze sestřelení malajsijského letadla, anexi Krymu a podílu na válce v Donbasu.

Krátce před začátkem šampionátu také vzbudilo rozruch, že ruský prezident pozval na mistrovství bývalého předsedu FIFA Seppa Blattera. Ten čelí obvinění z korupce při udělování pořadatelství a při prodeji televizních práv.

Blattera nahradil v čele světové fotbalové asociace Gianni Infantino, který ve středu potvrdil na zasedání kongresu FIFA, že se budou o svou funkci znovu ucházet.

Světový šampionát začíná ve čtvrtek, kdy se proti sobě postaví domácí tým a mužstvo Saudské Arábie. Zápas se odehraje na moskevském stadionu Lužniky.

Martin Dorazín, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme