‚Splnil se mi sen.‘ Brankář Halldórsson chytil Messimu penaltu a pomohl Islandu k cenné remíze s Argentinou

Mistrovství světa ve fotbale zažilo první velké překvapení. Argentina jen remizovala 1:1 s Islandem a hvězdný útočník Lionel Messi navíc v závěru zápasu neproměnil penaltu.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Islandský brankář Halldórsson vyráží pokutový kop Lionela Messiho.

Islandský brankář Halldórsson vyráží pokutový kop Lionela Messiho. | Foto: Rebecca Blackwell | Zdroj: AP/ČTK

Před zápasem argentinští fanoušci opěvovali své dva hrdiny - Diega Maradonu a Lionela  Messiho. První sledoval utkání přímo na stadionu Spartaku Moskva, ten druhý mohl z penalty rozhodnout. Jenomže ho vychytal islandský brankář Hannes Halldórsson.

„Je to pro mě velká chvíle. Splnil se mi sen, že jsem Messimu chytil penaltu. Tím spíš, že nám to pomohlo k důležitému bodu," usmíval se Halldórsson.

Jestli má Messi slabinu, jsou to právě penalty. V průměru nepromění každou čtvrtou a z posledních sedmi pokusů selhal dokonce čtyřikrát. Proti Islandu navíc neuspěl ani ze hry, ale trenér Jorge Sampaoli ho po zápase bránil.

„Hodnotit Messiho po takovém zápase je složité, protože Island se hodně zatáhl a utěsnil všechny prostory, kterými bychom mohli kombinovat, a tak byl v hodně těžké situaci. Ale bylo na něm vidět, jak moc chce Argentinu dohnat k vítězství,“ řekl Sampaoli.

Když se islandský brankář Halldórsson na zápas připravoval, zaměřil se i na penalty.  Což se mu nakonec vyplatilo.

„Připravoval jsem se, protože jsem věděl, že taková situace může nastat. Viděl jsem spoustu penalt, které kopal Messi, i ty, které jsem chytal já. Představoval jsem si, co si o mně asi myslí. Je fajn, že to kopnul zrovna takhle,“ řekl Halldórsson.

Mimochodem, úvodní zápas na mistrovství světa Argentina nevyhrála poprvé od roku 1990.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme