Je to banda kluků, která chce něco dokázat, říká Straka o chorvatských finalistech mistrovství světa

Zřejmě hodně bouřlivou noc mají za sebou v Chorvatsku. Fotbaloví reprezentanti totiž v semifinále světového šampionátu porazili Anglii 2:1 v prodloužení a poprvé v historii si zahrají o titul.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Tleskám tomu utkání, Chorvati vyhráli naprosto zaslouženě. Angličani byli v prvním poločase daleko lepším týmem, určitě pak celý zápas podcenili a mysleli si, že je všechno hotové. Ale Chorvati dokázali ve druhém poločase ukázat svoji sílu,“ naráží František Straka především na to, že Chorvati proti Anglii otočili nepříznivý vývoj utkání.

A to už nebude náhoda, protože mužstvo trenéra Daliče muselo dotahovat náskok soupeře v duelech vyřazovací fáze pokaždé. A stejně jako s Dánskem a Ruskem se jim to povedlo i tentokrát.

„Je to banda kluků, která chce něco dokázat. Trenér Dalić dokázal stmelit tento hvězdný tým dohromady. Luka Modrić je podle mého názoru nejlepší hráč na mistrovství světa. Málokdo čekal, že budou hrát Chorvati finále a já jim strašně moc držím palce,“ říká Straka.

Chorvatsko skutečně nepatřilo mezi nejvážnější kandidáty na boj o titul, v Rusku ale předvádí výborné výkony. Tým konečně naplnil svůj potenciál a vedle tradičních opor Modriće, Rakitiće či Mandžukiće na sebe kvalitními výkony upozorňují i další hráči. A ti všichni budou v nedělním finále proti Francii bojovat o trofej.

„Strašně moc se těším, bude to skvělý zážitek. Narazí na sebe dva týmy, které mají fantastické hráče. Moc si přeju, aby vyhrál lepší tým,“ uzavírá Straka.

Vrchol mistrovství světa v Rusku - tedy finálové utkání Francie s Chorvatskem - začíná v neděli v 17 hodin na moskevském stadionu Lužniki. Už v sobotu se Anglie v Petrohradu utká s Belgií o třetí místo. Na iROZHLAS.cz budete moct průběh obou utkání sledovat online, finálový zápas pak celý uslyšíte na Radiožurnálu.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme