Že budou hrát finále, jsem nečekal, říká o překvapení šampionátu z Chorvatska František Straka

Chorvatští fotbalisté budou hrát v neděli o titul na mistrovství světa. To by před šampionátem tipoval málokdo a i náš expert František Straka by sázel spíše na jiné evropské země. Proto volí Chorvatsko za největší překvapení turnaje.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chorvatské oslavy po gólu do sítě Anglie v semifinále MS, v popředí Marcelo Brozovič

Chorvatské oslavy po gólu do sítě Anglie v semifinále MS, v popředí Marcelo Brozovič

„Většina z nás tipovala taky, že se dostanou ze skupiny dál. Že budou hrát finále, jsem rozhodně nečekal. Tak malý národ s tak skvělými fotbalisty,“ říká pro Radiožurnál František Straka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro Františka Straku jsou největším překvapením fotbalového mistrovství Chorvaté, naopak ho zklamali týmy z Jižní Ameriky

Jednoho z těch hráčů si ale Straka cení ze všech nejvíc, a sice kapitána Luky Modriče.

„To je ta největší hvězda mistrovství světa. Jakým způsobem se prezentuje, svou kvalitou. Taky je to neuvěřitelně skromný borec, který opravdu miluje fotbal a je oddaný tomu svému národu takovým způsobem, že je to kapitán se vším všudy,“ jmenuje Straka Modričovy kvality.

Stejně tak Františka Straku překvapilo domácí Rusko. Svým fotbalem, se kterým postoupilo přes jednoho z favoritů Španělsko až do čtvrtfinále.

Ale také i tím, jak domácí fanoušci žili mistrovstvím světa a jak krásnou atmosféru připravili při zápasech svého týmu. Ale ne každému se šampionát podařil.

‚Guardiolův efekt‘. Trenér, který změnil pohled na fotbal

Číst článek

„Pro mě je zklamáním jedna věc a to Německo. Obhajující mistr světa neskutečným způsobem propadl a všichni v Německu se musí zamyslet nad jednou věcí, jestli německý fotbal nezačíná stagnovat,“ myslí si český trenér.

I bez Německa se ale závěr šampionátu stal takovým malým mistrovstvím Evropy, ani Brazílie, ani Argentina o medaile hrát nebudou.

„Pro mě bylo i celkem překvapivé, že Jižní Amerika pomalu ale jistě ztrácí půdu pod nohama. V 80. a 90. letech to byli Brazilci, Argentinci, Uruguayci, kteří vládli světovému fotbalu. Měli fenomenální hráče, kteří hráli v Evropě a i klubismu v Jižní Americe byl na vysoké úrovni. Bohužel momentálně to tak není,“ volí svá překvapení a zklamání turnaje František Straka.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme