Až uplyne nějaký čas, tak si uvědomíme, jaký úspěch jsme udělali, říká chorvatský kapitán Modrić

Měsíc bojovali fotbalisté na mistrovství světa v Rusku a vítězně nakonec odjíždí Francie. Jenže mezi hráči zaujal nejvíc člen jiné reprezentace - kapitán Chorvatska Luka Modrić, který s národním týmem získal stříbro.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Už na začátku každého zápasu bylo znát, kdo je asi největším oblíbencem chorvatských fanoušků. A i když nakonec národní tým jejich země v čele kapitánem Lukou Modrićem titul nezískal, stejně dali hráčům jasně vědět, jak si cení svých hrdinů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Až uplyne nějaký čas, tak si uvědomíme, jaký úspěch jsme udělali, říká chorvatský kapitán Modrić

„Když skončil zápas, tak reakce našich fanoušků mluvila za všechno. Děkujeme za jejich podporu, vnímali jsme ji celý turnaj. Přijeli z celého světa. A pro nás byli další náboj, další motivace, abychom se nevzdávali a bojovali až do konce,“ chválil Luka Modrić podporu z tribun v rozhovoru pro web Mezinárodní fotbalové federace FIFA.

Současná chorvatská reprezentace překonala slavnou generaci z devadesátých let, která v roce 1998 v sestavě s hráči jako Prosinečki, Boban nebo Šuker skončila na mistrovství světa třetí a získala tehdy pro samostatné Chorvatsko premiérovou medaili ze šampionátů. Teď to bylo ještě o jeden stupeň výš.

„Pocity jsou takové smíšené. Možná až uplyne nějaký čas, tak si uvědomíme, jaký neuvěřitelný úspěch jsme udělali. Ale když si ve finále, tak se samozřejmě není lehké vyrovnat s porážkou. Ale to je sport,“ říkal dvaatřicetiletý záložník.

OBRAZEM: krásné góly, oslavy i statisíce lidí v ulicích Paříže. Francouzi slaví titul mistrů světa

Číst článek

Modrić byl hlavní postavou Chorvatska na šampionátu a dokázal, že patří aktuálně na svojí pozici tvůrce hry mezi nejlepší na světě. A teď na turnaji v Rusku se dočkal i velkého individuálního ocenění - stal se nejlepším hráčem turnaje.

„Jsem na to pyšný, přiznávám. Ale samozřejmě bych byl šťastnější, kdybychom vyhráli titul mistrů světa. Ale na rovinu, mám z toho ocenění radost. Musím ale poděkovat spoluhráčům a celému týmu, bez nich bych takovou cenu nezískal. Celou dobu jsme se podporovali, atmosféra v týmu byla skvělá. A ještě jednou díky všem,“ nezapomněl Luka Modrić jako vždy na ostatní v chorvatském národním týmu.

Svůj talent ukazoval tenhle fotbalista už od mládí. Začal v Dinamu Záhřeb, pak přestoupil do Tottenhamu a teď řídí hru Realu Madrid, se kterým letos vyhrál už počtvrté Ligu mistrů. Díky svým výborným výkonům v klubu i v reprezentaci teď možná přeruší jednu dlouho sérii Cristiana Ronalda a Lionela Messiho - Modrić totiž patří k velkým kandidátům na vítězství v anketě o nejlepšího fotbalistu světa, kterou v minulých letech vyhrávaly jen zmíněně megahvězdy.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme