AUDIO: Tisíce fanoušků ve Splitu prožívaly vítězný chorvatský vstup do fotbalového šampionátu

Za mistrovstvím světa ve fotbale nemusíte do Ruska. Užít si ho můžete i v chorvatském Splitu. První zápas své reprezentace tam sledovali fanoušci ve fanzóně v adriatickém letovisku v Dalmácii. Vítězství 2:0 nad Nigérií si pořádně užili.

Split Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chorvatští fanoušci sledovali utkání své reprezentace proti Nigérii po celé zemi. Takhle zápas prožívali v Záhřebu.

Chorvatští fanoušci sledovali utkání své reprezentace proti Nigérii po celé zemi. Takhle zápas prožívali v Záhřebu. | Foto: Antonio Bronic | Zdroj: Reuters

Zápas sledovalo ve Splitu v parku za Diokleciánovým palácem několik tisíc fanoušků. Někteří měli na sobě červenobílá trička, někteří vlajky, jiní klobouky a všichni byli plni očekávání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak prožívali vítězství Chorvatska nad Nigérií fanoušci ve Splitu

Zatímco fanoušci na stadionu v Kaliningradu své hráče mohutně podporovali, ve splitské fanzóně se žádné skandování neozývalo. O to bouřlivější ale atmosféra byla, když Chorvati vstřelili první gól.

Fanoušci zápas sledovali také ve splitských restauracích. Jeden z nich – Tomislav – pozval kamarády do jedné z pizzerií. Po prvním poločase hru chorvatských reprezentantů chválil a doufal, že vyhrají nad Nigérií 3:0.

Chorvati afrického soupeře porazili, byť o tři góly to nakonec nebylo. Díky vlastnímu gólu a pak proměněné penaltě Luky Modriće zvítězili 2:0, a tak mohly tisíce fanoušků po celém Splitu začít oslavovat. Pro Chorvatsko to bylo první vyhrané úvodní utkání světového šampionátu od roku 1998.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme