Chorvati museli ve všech zápasech vyřazovací části do prodloužení, přesto si zahrají finále

Chorvatští fotbalisté slaví největší úspěch v historii. Na mistrovství světa postoupili už do finále, ve kterém v neděli vyzvou Francii. Ve vyřazovací části přitom ve všech zápasech museli do prodloužení nebo do penaltového rozstřelu.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chorvatský tým se na šampionátu několikrát pohyboval na hraně vyřazení, ale nakonec vždy slavil postup.

S Dánskem a Ruskem po penaltách, teď s Anglií po výhře 2:1 v prodloužení. Ve všech případech navíc v úvodu zápasu prohrával.

„Dokazujeme, že tenhle tým má vnitřní sílu. Proti Anglii jsme znovu prohrávali, ale zase jsme se do toho zápasu dokázali vrátit. Určitě budeme dost silní i na finále, i když teď jsme unavení,“ prohlásil autor vyrovnávacího gólu proti Anglii záložník Ivan Perišić.

Spolu se svými spoluhráči vypadá, jako by ani nepociťoval únavu. Všiml si toho i trenér Zlatko Dalić.

„Během prodloužení proti Anglii jsem chtěl střídat, ale nikdo nechtěl ze hřiště. Musím poděkovat našim kondičním trenérům, fyzioterapeutům i doktorům. Jsem pyšný na to, jak se hráči za žádných okolností nevzdávají,“ řekl Dalić.

První finále světového šampionátu. Chorvaté si po výhře v prodloužení nad Anglií zahrají o titul

Číst článek

Mistrovství světa následuje po náročné sezoně. Někteří hráči během ní stihli i přes šedesát utkání. A moc času na regeneraci není mezi zápasy ani na šampionátu. V takových chvílích musí tým podle záložníka Perišiće ukázat vnitřní sílu a odhodlání.

„Sice jsme malá země, ale máme veliké srdce,“ prohlásil hrdě Perišić.

Chorvatsko postoupilo do finále mistrovství světa poprvé v historii. O zlato se v neděli v Moskvě utká s Francií a na iROZHLAS.cz budete moct sledovat průběh utkání online.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme