Salahovi se nelíbí být součástí propagandy čečenského vůdce Kadyrova, mluví se o konci v reprezentaci

Na fotbalovém mistrovství světa končí s Egyptem předčasně a předčasný možná bude i jeho konec v národním týmu. Mohamedu Salahovi se totiž nelíbí, že je využíván k egyptsko-čečenské propagandě.

Volgograd Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný Mohamed Salah po porážce se Saúdskou Arábií.

Zklamaný Mohamed Salah po porážce se Saúdskou Arábií. | Foto: Darren Staples | Zdroj: Reuters

Salah je podle ESPN a CNN nešťastný z přátelství, které lidem v Čečensku mění životy. Egypt má totiž během šampionátu základnu právě na Kavkaze a tamní autoritářský vůdce Ramzan Kadyrov si Salaha velmi oblíbil. Slavnému útočníkovi poslal dort k 26. narozeninám, předal mu čestné občanství a také ho vytáhl z hotelu na stadion, aby společně zamávali čečenským fanouškům.

Kadyrov je ale dlouhodobě osočován z porušování lidských práv, což Salahovi připomněla následná kritika. A Salah podle zpráv z jeho blízkého okolí nechce být zneužíván k žádné politické propagandě.

Vedení egpytské reprezentace se v mailu pro CNN vyjádřilo, že od Salaha takové zprávy nemá a k politickým otázkám se podle pravidel Mezinárodní fotbalové federace nebude vyjadřovat. BBC získala komentář čečenského vůdce Kadyrova a ten odmítá, že by Salaha využíval ke své propagandě.

„Každý hrál na našem stadionu, byl tu dokonce i Maradona. Tento druh politiky tu ale nevedeme. Naši nepřátelé jsou placeni za to, aby psali takové věci. Nepozval jsem do Grozného ani egyptský tým, ani Mohameda Salaha. Oni si vybrali Čečensko sami,“ řekl pro BBC Kadyrov.

Salah se k případnému konci ještě nevyjádřil, do poslední utkání Egypta na turnaji proti Saúdské Arábii ale nastoupil a gólem mírnil porážku 1:2.

mau Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme