Petr Čech favorizuje ve finále mistrovství světa Francii, nejlepší hráč turnaje je podle něj Modrić

V souboji o bronz na fotbalovém mistrovství světa uspěla Belgie, která porazila Anglii 2:0. Světový šampionát, který poprvé v historii pořádalo Rusko, zakončí nedělní finále mezi Francií a Chorvatskem.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Byly vidět kvalitní zápasy, spousta dramatických momentů až do posledních chvil zápasu, penaltové rozstřely, překvapení, výbuchy favoritů…“ hodnotí pro Radiožurnál bývalý reprezentant Petr Čech končící mistrovství světa ve fotbale. 

Do finále podle něj zaslouženě postoupily Francie a Chorvatsko. „Ukázaly připravenost a vnitřní sílu,“ říká o obou týmech.

V boji o titul mistra světa budou podle Petra Čecha hrát velkou roli zkušenosti. A tu negativní - finálovou porážku s Portugalskem na domácím mistrovství Evropy - má hned devět hráčů z kádru Francie.

„Velice podobný tým prohrál finále mistrovství Evropy před dvěma lety a myslím, že tahle zkušenost je vybavila i na tohle finále. I během šampionátu bylo vidět, že jsou velice dobře připravení,“ všímá si Čech.

Brankář londýnského Arsenalu sice favorizuje Francii, ale při pohledu na soupisku Chorvatska očekává hodně vyrovnané finále.

„I Chorvatsko s hráči, jako jsou Perišić, Rakitić a Modrić má určitě dost zkušeností na to, aby dokázalo ten zápas vyhrát,“ říká Čech.

Chorvatsko ve vyřazovací fázi dvakrát přežilo penaltový rozstřel, v semifinále rozhodlo o svém postupu v prodloužení. Dohromady tak tým trenéra Zlatka Daliće odehrál na turnaji o 90 minut víc než Francie. 

Belgie - Anglie 2:0. Góly Meuniera a Hazarda zajistily Belgičanům bronzové medaile

Číst článek

„Euforie může překonat únavu a ve finále, které bude pro Chorvatsko prvním v historii, bude hrát roli hlavně psychika a to, kdo víc zvládne tlak,“ myslí si brankář londýnského Arsenalu Petr Čech.

Nejlepším hráčem letošního mistrovství světa je podle Čecha chorvatský záložník Luka Modrić. Čecha ale zaujaly i výkony francouzského útočníka Kyliana Mbappého.

„Ve svém věku ukazuje obrovskou kvalitu. A jestli takhle bude pokračovat, tak je to hráč, který může získávat Zlatý míč,“ říká Petr Čech.

Na souboj Kyliana Mbappého a jeho Francie s Lukou Modrićem a jeho Chorvatskem ve finále mistrovství světa dojde v neděli v 17 hodin. V živém přenosu ho budete moct poslouchat na Radiožurnálu, na iROZHLAS.cz vám zase nabídneme textový online přenos.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme