‚I když jsme mladí, máme dost zkušeností.‘ Francouzi věří, že postup do finále není jejich maximem

Prvním finalistou fotbalového mistrovství světa je Francie. Ta sice přivezla na šampionát jeden z nejmladších týmů, ale i tak dokázala porazit Belgii 1:0. Obránce Samuel Umtiti dal v reprezentačním dresu svůj první soutěžní gól.

Petrohrad Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bylo krátce po přestávce, když Francie zahrávala rohový kop. Umtiti v pokutovém území vyhrál hlavičkový souboj a gólem zajistil svému týmu vítězství. Po finále před dvěma lety na Euru si zahraje o zlato také na mistrovství světa.

Přehrát

00:00 / 00:00

Francie má sice na fotbalovém mistrovství světa nejmladší tým, ale i tak je prvním finalistou.

„Finále jsme tenkrát nevyhráli. To chci teď změnit. Doufám, že vyhrajeme a titul mistra světa dostaneme zpátky do Francie,“ věří francouzský fotbalista.

Umtiti už se sice za Francii trefil, ale vždy v přípravných zápasech. Teď se poprvé radoval v soutěžním utkání. Při gólové situaci ho přitom bránil výborný hlavičkář, Belgičan Fellaini je o jedenáct centimetrů vyšší.

Francie - Belgie 1:0. Postup do finále trefil stoper Samuel Umtiti

Číst článek

„Trenér nám právě v těchto situacích radí, co máme dělat. Jak mít nad vyšším protihráčem navrch a jak se před něj dostat. Díky tomu jsem se prosadil. Navíc to byl parádní centr, takže jsem to měl o dost lehčí,“ popisuje Umtiti.

Francie slaví postup do finále, ačkoliv na šampionát přivezla mladý tým. Stejný průměr dvacet šest let měly na turnaji už jen Anglie a Nigérie. Podle útočníka Antoineho Griezmanna, který na gól Umtitimu přihrál, to však není na škodu.

„Většina hráčů hraje ve velkých klubech v dobrých soutěžích, což jim teď pomáhá. I když jsme mladí, tak máme dost zkušeností a ukazujeme to v každém zápase,“ dodává útočník Atlética Madrid.

Francie v nedělním finále vyzve lepšího z dvojice Chorvatsko - Anglie. Druhé semifinále je na programu ve středu a iROZHLAS.cz z něj nabídne online reportáž.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme