Uplynulé mistrovství světa bylo podle Straky jedno z nejlepších. Překvapilo ho finálové skóre

V pořadí dvacáté první fotbalové mistrovství světa je už minulostí. Z titulu se raduje Francie, která ve finále v Moskvě zdolala Chorvatsko 4:2. Nezvykle vysoké skóre mohlo překvapit nejednoho fanouška a divil se i expert Radiožurnálu František Straka.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Myslím, že od roku 1958 ve finále nepadl větší počet gólů. Viděli jsme fantastické finále se vším všudy,“ hodnotí finálový zápas fotbalový trenér František Straka.

Toho velmi překvapilo, jak byli Chorvaté minimálně v prvním poločase aktivní, vzhledem k tomu, že na cestě do finále hráli třikrát prodloužení a měli tak v nohách o 90 minut více než Francouzi.

„Po tom maratonu, co museli absolvovat, jsem byl zvědavý, jakým způsobem budou hrát. Myslím, že i Francie byla na začátku zápasu zaskočená, protože to byla agresivita, aktivní pressing, což dělalo Francouzům velké problémy.“

Francie byla ale produktivnější a pomohly jí k tomu, stejně jako v minulých zápasech i dobře zahrané standardní situace. Z nich vůbec na šampionátu padalo hodně branek, podle statistiků to bylo 43 % ze všech gólů na turnaji. František Straka nazval standardky současným fenoménem fotbalu.

„Tohle mistrovství světa bylo ozdobou, jedno z nejlepších. Moc si přeji, aby to v tomto stylu pokračovalo dál,“ přeje si fotbalový trenér František Straka.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme