Jsem na mistrovství proto, abych pomohl týmu k úspěchu, říká chorvatský kapitán Luka Modrič

Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa by letos mohl získat někdo jiný než Lionel Messi, nebo Cristiano Ronaldo. Ani jeden totiž po brzkém vyřazení nedosáhne úspěchu na mistrovství světa. Velkou šanci má naopak chorvatský kapitán Luka Modrič. Ten dovedl svůj tým už do semifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Modrič na šampionátu hraje ve výborné formě. Proto už taky otázku na možné vítězství v prestižní individuální anketě dostal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapitán chorvatských fotbalistů Luka Modrič chce uspět i na reprezentační úrovni. Ve středu večer povede svůj tým v semifinále mistrovství světa proti Anglii

„Na Zlatý míč nemyslím. Jsem na mistrovství světa proto, abych pomohl národnímu týmu k velkému úspěchu. Teď jsme v semifinále, ale tenhle tým může dojít ještě dál,“ věří chorvatský záložník.

Modrič je hvězdou Realu Madrid, se kterým čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů. Naposledy před pár týdny ve finále porazil Liverpool, v jehož dresu u toho byl i Jordan Henderson. A ten bude proti němu stát i tentokrát, protože právě Anglie je chorvatským semifinálovým soupeřem.

„Je to hráč světové úrovně. Jeden z nejlepších, proti kterým jsem během své kariéry hrál. Svým stylem vytváří prostor pro své spoluhráče. V posledních dnech jsme si říkali, jak proti němu musíme hrát. Snad to dokážeme i v zápase,“ doufá Henderson.

Kdo si zahraje proti Francii o titul mistra světa? Anglie spoléhá na Kanea, Chorvatsko táhne Modrić

Číst článek

Kapitán chorvatského celku na mistrovství světa dal už dva góly a na další přihrál. V osmifinále proti Dánsku sice neproměnil penaltu, ale pak dvakrát pomohl k vítězství v penaltových rozstřelech.

Taky už se třikrát stal hráčem zápasu. Podle trenéra chorvatského týmu Zlatka Daliče teď Modrič hraje nejlíp ve své kariéře.

„Svou kvalitu ukazuje dlouhodobě. Občas se divím, kolik sil mívá na konci zápasu. Ukazuje to jeho zaujetí pro hru. Na klubové úrovni vyhrál všechno možné a teď chce uspět i s národním týmem. Vzhledem k tomu, že je mu už třicet dva, může to být jeho poslední šance na mistrovství světa,“ myslí si Dalič.

Chorvatsko nastoupí v semifinále proti Anglii od 20 hodin českého času a server iROZHLAS.cz ho nabídne v online reportáži. O zlato na světovém šampionátu ještě nikdy nehrálo.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme