Anglie - Belgie 0:1. Belgičané díky Januzajově trefě vyhráli skupinu

O tom, že Anglie i Belgie postoupí do osmifinále, bylo jasno už před jejich vzájemným soubojem. Ještě šlo ale o to určit, kdo vyhraje skupinu a s kým se který tým v osmifinále utká. Vítězství Belgie 1:0, které zařídil krásnou trefou Adam Januzaj, nakonec přisoudilo v osmifinále Belgičanům Japonsko a Anglii Kolumbijce.

Tento článek je více než rok starý.

Kaliningrad (Aktualizováno: 21:55 28. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O první zajímavý moment se postaral v 6. minutě Belgičan Youri Tielemans, jenž z velké dálky natáhl ke střele, která mířila přesně pod břevno a donutila brankáře Pickforda k pohotovému zákroku. O čtyři minuty později byli Belgičané ještě blíž k vedoucímu gólu, když se po závaru ve vápně míč už už kutálel do brány, jenže na poslední chvíli na čáře zasáhl obránce Cahill.

Další slibná belgická příležitost přišla po necelé půlhodině hry po rohovém kopu. Fellaini se dostal k zakončení a jeho tvrdou střelu musel u tyče zablokovat bránící Alexander-Arnold. O chvíli později přišla první gólovka Anglie, ale hlavička Loftuse-Cheeka mířila vedle.

Bezgólový stav protrhl na začátku druhé půle belgický záložník Adam Januzaj, který se na pravé straně zbavil protihráče a krásnou střelou do vzdálenější šibenice nedal Pickfordovi šanci. Angličané mohli vyrovnat v 66. minutě, jenže to by musel Rashford lépe vyřešit situaci, kdy šel úplně sám na gólmana Courtoise. Vyrovnat mohl i střídající Wellbeck, jehož střelu po rohu mířící do odkryté brány na poslední chvíli zblokoval Fellaini.

Stejně bodů, stejné skóre. O postupu Japonska na úkor Senegalu rozhodl počet žlutých karet

Číst článek

Těsně před koncem pro změnu opět zahrozili Belgičané, když utekli do brejku, na jehož konci byla Mertensova tvrdá střela. S tou si ovšem Pickford poradil. A anglický brankář pak přestál i nebezpečný závar o okamžik později i Fellainiho střelu do boční sítě.

Dopředu ale Anglie už nic nevymyslela, a tak se Belgie může radovat z vítězství 1:0 i z vítězství ve skupině G. Anglii tak v osmifinále čeká Kolumbie, Belgii Japonsko.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina G:

Anglie - Belgie 0:1 (0:0)
Branka: 51. Januzaj. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.) - Dias (video, Portug.). ŽK: Tielemans, Dendoncker (oba Belg.). Diváci: 33 973.

Sestavy:
Anglie: Pickford - Jones, Stones (46. Maguire), Cahill - Alexander-Arnold (79. Welbeck), Loftus-Cheek, Dier, Delph, Rose - Rashford, Vardy. Trenér: Southgate.
Belgie: Courtois - Dendoncker, Boyata, Vermaelen (74. Kompany) - Chadli, Fellaini, Dembélé, T. Hazard - Januzaj (86. Mertens), Batshuayi, Tielemans. Trenér: Martínez.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme