Nejprve totální útok, pak důsledná obrana. Mexiko překvapivě přehrálo Německo 1:0 a slaví

Mexičtí fotbalisté berou nečekané vítězství z úvodního zápasu skupiny F. Úřadující mistry světa z Německa porazili 1:0. Němci se nemohli spolehnout na svoji defenzivu a Mexičané hrozili z rychlých brejků. Z jednoho takového si připsal i jedinou branku utkání Hirving Lozano.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Moskva (Aktualizováno: 19:19 17. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas obhájců titulu z Německa proti Mexiku ve skupině F

Zápas obhájců titulu z Německa proti Mexiku ve skupině F | Zdroj: Reuters

Mexičané se jako první dostali k většímu ohrožení soupeřovy branky. Miguel Layún rozehrál přímý kop, na ten si naskočil Héctor Moreno, ale jeho pokus dokázal Manuel Neuer zlikvidovat.

I Němci mohli vést, i když ne zcela vlastní zásluhou. Na centr od Joshua Kimmica si žádný jeho spoluhráč nestačil naběhnout. Do branky ho málem doklepl Carlos Salcedo, naštěstí pro Mexiko usměrnil svůj odkop kousek vedle tyče.

Tým ze střední Ameriky byl i nadále daleko aktivnější a sázel především na rychlé protiútoky, z jednoho takového vstřelil i první branku. Javier Hernández přihrával Hirvingu Lozanovi a ten zakončil přesnou ranou k bližší tyčce.

Němečtí fotbalisté ale mohli záhy vyrovnat. Toni Kroos rozehrával standardní situaci, jeho pokus překonal mexickou zeď a jenom díky skvělému zákroku Guillerma Ochoa Mexičané dál vedli.

Utkání Německo - Mexiko jsme sledovali online.

Začátek druhého poločasu byl ve znamení zahazování šancí. Mexičtí fotbalisté hrozili opět z brejků a na druhé straně nejvíce zaměstnal mexickou defenzivu Joshua Kimmich, který však parádní ranou nůžkami pálil jenom nad břevno.

Německou ofenzivu přišel v 86. minutě oživit Julian Brandt, který se mohl uvést krásným gólem z hranice vápna, jeho důrazná střela jen orazítkovala vnější tyč.

Další branky se fanoušci na moskevském stadionu Lužniky nedočkali. Mexičané slaví vítězství a díky zisku tří bodů se posunuli do čela skupiny F. Jejich dalším soupeřem bude v sobotu Jižní Korea a Německo pak čeká souboj se Švédskem.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - základní skupina F:
Německo - Mexiko 0:1 (0:1)
Branka: 35. Lozano. Rozhodčí: Faghaní - Sochandán, Mansúrí (všichni Írán) - Irrati (video, It.). ŽK: Müller, Hummels - Moreno, Herrera. Diváci: 78.011.
Sestavy:
Německo: Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Plattenhardt (80. Gomez) - Kroos, Khedira (60. Reus) - Müller, Özil, Draxler - Werner (86. Brandt). Trenér: Löw.
Mexiko: Ochoa - Salcedo, Ayala, Moreno, Gallardo - Herrera - Layún, Guardado (74. Márquez) - Vela (58. Álvarez), Hernández, Lozano (66. Jiménez). Trenér: Osorio.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme