Portugalce čeká boj o postup do čtvrtfinále proti Uruguayi, hlavní roli by měl opět hrát Ronaldo

Když máte v týmu Cristiana Ronalda, žádná tisková konference se neobejde bez otázky na toto téma. Trenér portugalských fotbalistů Fernando Santos díky tomu vyhrál sázku o kávu.

Soči Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Fernando Santos vyslechl otázku, jak důležitý je Cristiano Ronaldo pro portugalský tým, a s úsměvem se otočil na tiskového mluvčího.

Přehrát

00:00 / 00:00

Za otázku na Ronaldu kávu. Trenér portugalské reprezentace vyhrál díky novináři sázku. Přímo v Rusku natáčel reportér Radiožurnálu Petr Šedivý

Díky dotazu na Cristiana Ronalda vyhrál kávu. Před tiskovou konferencí se totiž vsadil, že podobná otázka padne. Proto za ni poděkoval a pak už s vážnou tváří pokračoval.

„Zápasy vyhrává tým, ne jednotlivec. Když bude hrát dobře jen Ronaldo, tak proti Uruguayi prohrajeme. Nemůžeme spoléhat na jednotlivce, ale musíme být silný kolektiv,“ uvědomuje si Santos.

Otázkám na Ronalda se na tiskových konferencích vyhne jen těžko. Útočník z Realu Madrid je největší osobností týmu. Z pěti portugalských gólů na mistrovství světa dal čtyři právě Ronaldo. A že je na šampionátu v dobrém rozpoložení, dokazoval i na tréninku.

Na tom vstřelil gól, i když stál za bránou, takže míč musel letět ostrým obloukem.Vyhrál tak soutěž nad svými spoluhráči, kteří věří, že si nějaký nevídaný kousek schoval i na osmifinále proti Uruguayi. Její zástupci naopak vědí, že si na pětinásobného držitele Zlatého míče musí dát pozor.

„Cristiano Ronaldo je beze sporu jeden z nejlepších útočníků na světě. Má úžasné schopnosti. Ronaldo je lídrem portugalského týmu. Musíme se na něj zaměřit, i když důležitý je celý tým,“ řekl trenér uruguayského týmu Oscar Tabarez.

Osmifinále mistrovství světa Uruguay - Portugalsko začne ve 20 hodin českého času.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme