Rusové mají nakročeno do osmifinále. ‚Není náhoda, že máme na kontě dvě výhry,‘ říká kouč Čerčesov

Ruští fotbalisté vyhráli na mistrovství světa také druhý zápas a mají takřka jistý postup do osmifinále. Vítězství 3:1 nad Egyptem si užívali nejen hráči, ale na dálku třeba i fanoušci v Kazani.

Tento článek je více než rok starý.

Petrohrad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský kouč Stanislav Čerčesov s útočníkem Artjomem Dzubou.

Ruský kouč Stanislav Čerčesov s útočníkem Artjomem Dzubou. | Foto: Matthias Schrader | Zdroj: AP/ČTK

Lidé v autech jezdili noční Kazaní, troubili a mávali vlajkami. Další pochodovali městem a společně skandovali.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rusové mají nakročeno do osmifinále. ‚Není náhoda, že máme na svém kontě dvě výhry,‘ říká kouč Čerčesov

Podle světového žebříčku je přitom Rusko nejhorším týmem na turnaji. Výsledky tomu ovšem neodpovídají - nejdřív porazilo Saúdskou Arábii 5:0 a teď si poradilo 3:1 také s Egyptem.

Postup ze základní skupiny může vzít Rusku už jen divoká souhra ostatních výsledků.

„Zvládli jsme takový náš dlouhodobý domácí úkol, poučili jsme se z chyb, které jsme dělali před světovým šampionátem. Myslím, že nemáme žádné větší problémy. Není to náhoda, že máme na svém kontě dvě výhry. Navíc jsme dali osm gólů ve dvou zápasech,“ pyšnil se trenér podceňovaného týmu Stanislav Čerčesov.

Spokojení byli i fanoušci, kteří zápas hraný v Petrohradu sledovali na dálku ve fanzóně v Kazani. Jako třeba Aivar s ruskou vlajkou omotanou kolem ramen.

„Znám ruský tým a dokáže buď uspět a postoupit ze skupiny, anebo turnaj úplně zpackat. Teď to vypadá na první možnost. Na druhou stranu nám pomohlo třeba to, že jsme hráli se Saúdskou Arábií. Což je tým tak na úrovni druhé ruské ligy,“ řekl Aivar.

Rusko už tak pomalu může vyhlížet, na koho narazí v osmifinále. Podle losu to bude některý z týmů skupiny B, ve které jsou třeba Portugalsko nebo Španělsko.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme