Na šampionát bez lístků? Jde to, ale musíte si připlatit. Od překupníků stojí vstupenky desetitisíce

Nemají sice lístek, ale na stadion se dostat chtějí. Před každým zápasem na mistrovství světa ve fotbale stojí před vstupy spousta fanoušků, kteří by rádi vstupenku koupili. Jenomže překupníci šponují ceny na desetinásobky původní hodnoty.

Reportáž Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tlačenice brazilských fanoušků

Tlačenice brazilských fanoušků | Zdroj: Reuters

Lukáš a Matouš jsou bráchové z jižních Čech. Do Moskvy přiletěli na zápas Argentina - Island, na který lístky koupené měli. Pak ale zatoužili i po utkání Německo - Mexiko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Radiožurnálu Petr Šedivý zpovídá české fanoušky v Moskvě

„Šli jsme před stadion a já měl na těle napsané, že bychom rádi získali dva lístky. Přišli jsme čtyři hodiny před zápasem, obcházeli jsme brány, ale nepovedlo se,“ popisuje starší z bratrů Lukáš.

Nabídek dostali několik, ale všechny se české dvojici zdály předražené.

„Ta nejlepší byla devět set dolarů za kus. My jsme byli připravení zaplatit pět set dolarů za oba dva. Což bylo evidentně úplně mimo mísu.“

Pro srovnání - vstupenky nejhorší kategorie na skupinové zápasy vyšly v běžném prodeji na 105 dolarů, tedy minimálně devětkrát levněji než teď od překupníků.

Přesto si Lukáš a Matouš pár dnů na mistrovství užili. I jeden zápas pro ně byl zážitkem. I když fandí Lionelu Messimu, který zrovna v utkání proti Islandu neproměnil penaltu.

„To bylo příšerný. Když jsem viděl argentinské fanoušky, tak ti úplně brečeli. Fanoušek vedle nás měl ještě deset minut potom oči pro pláč,“ líčí mladší z bratrů Matouš zážitek ze stadionu.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme