Maroko - Írán 0:1. Souboj outsiderů rozhodl vlastní gól v nastavení

Úvodní utkání skupiny B na mistrovství světa v Rusku mezi Marokem a Íránem skončilo vítězstvím Íránu 1:0. O íránském triumfu rozhodla standardní situace v nastavení, po které si vstřelil vlastní gól marocký záložník Azíz Buhaddúz.

Petrohrad Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Íránský Ramin Rezaeian zasahuje proti Mbark Boussoufovi z Maroka.

Íránský Ramin Rezaeian zasahuje proti Mbark Boussoufovi z Maroka. | Foto: Henry Romero | Zdroj: Reuters

Maročané vstoupili do utkání aktivně a brzy si vytvořili několik zajímavých příležitostí. V té první Júnis Bilhanda hlavou přestřelil bránu, o chvíli později zase mířil nad Ajjúb El Kábí. V 18. minutě vznikl před íránskou bránou pořádný závar, po němž zakončoval Mehdi Benatia, ale obránce Bayernu Mnichov brankáře Alírez Baíranvánda nepřekonal.

Těsně před přestávkou měli velkou šanci i Íránci, kteří šli do rychlého protiútoku, jenže Sardár Azmún v samostatném úniku gólmana nepřekonal a podobně si vedl i dorážející Alízer Džahánbachš. Pak to ještě z přímého kopu z velké dálky zkusil Ehsán Hadžsáfí, ale ani on míč do marocké brány nedostal.

Jak v prvním poločase i přes absenci gólů byl k vidění celkem pohledný fotbal s šancemi na obou stranách, v tom druhém už to taková sláva nebyla. Oběma týmům vázla kombinace a do zajímavých šancí se nedostával nikdo. Až v 80. minutě mohl bezbrankové skóre změnit Hakim Zijach, který povedenou střelou k tyči nechal vyniknout brankáře Baíranvánda.

Maročané byli sice po většinu zápasu lepším týmem, radovat se ale nakonec mohl Írán. V šestiminutovém nastavení si totiž po standardní situaci vstřelil vlastní gól marocký záložník Azíz Buhaddúz a rozhodl o vítězství Íránu 1:0. Írán potvrdil bilanci z kvalifikace, kdy nedostal gól 1121 minut gól a v 18 zápasech inkasoval jen pětkrát. Maročané prohráli poprvé po deseti zápasech.

Mistrovství světa ve fotbale - základní skupina B:

Maroko - Írán 0:1 (0:0)
Branka: 90.+5 vlastní Buhaddúz. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). ŽK: Ahmadí - Šodžáí, Džahánbachš, Ansárífárd. Diváci: 62.548.

Sestavy:
Maroko: Kadžuí - N. Amrabat (76. S. Amrabat), Benatía, Saís, Hakimí - Zijach, Busúfa, Bilhanda, Ahmadí, Harít (82. Da Costa) - Kaabí (76. Buhaddúz). Trenér: Renard.
Írán: Baíranvánd - Rezajíán, Češmí, Púralígandží - Ansárífárd, Ebrahimí (79. Montazerí), Hadžsáfí, Šodžáí (67. Taremí) - Džahánbachš (84. Ghoddos), Amirí - Azmún. Trenér: Queiroz.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme