V hostitelských městech mistrovství světa je hlavní atrakcí fotbal, jen v Soči dál táhne dovolená u moře

Ve většině ruských měst, ve kterých se v těchto dnech hraje mistrovství světa, to vypadá jako na velké fotbalové párty. V Soči je to jiné. Rodiny s dětmi na dovolené u moře mají nad fanoušky navrch.

Soči Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šumění moře, letní slunce a teploty hodně přes třicet lákají k odpočinku na pláži. Však sem taky přijely tisíce Rusů, protože Soči je oblíbenou destinací pro dovolenou.

Přehrát

00:00 / 00:00

V hostitelských městech světového šampionátu je hlavní atrakcí fotbal, jen v Soči dál táhne dovolená u moře

„Ano, Soči je vážně hezké město. Jsme tady sice jen na zápas, ale je tady krásně. Sluníčko, moře... Líbí se mi tady, ano,“ rozhlíží se fanoušek v uruguayském dresu Marcos. Před sebou má olympijský stadion, za zády moře.

Ale zatímco v jiných městech vládne fotbalová nálada neustále, Soči se probouzí vlastně jen při zápasech. Jinak tu vítězí lenošení u moře, popíjení koktejlů, projížďky na kole nebo třeba návštěva zábavního parku. Po zimních olympijských hrách 2014 totiž popularita města ještě vzrostla.

„Olympiáda našemu městu pomohla. Už předtím sem jezdilo hodně lidí na dovolenou, ale teď je Soči známe ještě mnohem víc,“ vysvětluje stánkař Michail.

Michail ve svém stánku prodává kvas, což je kvašený obilný nápoj s nízkým obsahem alkoholu. U vedlejšího prodejce je zase oblíbená vařená kukuřice.

„Škoda, že tu jsme jen jeden den a nemůžeme si to tady víc užít. Vracíme se do Moskvy, kterou si chceme pořádně projít a počkat na další zápas Uruguaye,“ vypráví uruguayský fanoušek Marcos.

Marcos tak zažije pořádný rozdíl. Moskva je totiž naopak městem, které fotbalové šílenství zasáhlo nejvíc. I když i rozespalé Soči se občas probouzí, když fanoušci slaví v barech u pláže.

Soči je jedním z jedenácti měst, ve kterém se mistrovství světa hraje. Po čtyřech zápasech základních skupin a jednom osmifinále se tam Rusko a Chorvatsko ještě utkají o postup do semifinále. Pak už tady zase zůstanou jen lidé na dovolené.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme