Uruguayci v přímém souboji o první místo ve skupině A porazili Rusko 3:0

Fotbalisté Uruguaye zvládli na světovém šampionátu utkání s domácím Ruskem a vítězstvím 3:0 si zajistili konečné první místo v tabulce základní skupiny A. Rusové, kteří hráli většinu zápasu bez vyloučeného obránce Smolnikova, do osmifinále postupují z druhé příčky.

Samara Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luis Suárez slaví gól proti Rusku.

Luis Suárez slaví gól proti Rusku. | Foto: Dylan Martinez | Zdroj: Reuters

Uruguayci se ujali vedení už v 10. minutě a pomohla jim k tomu standardní situace. Luis Suárez se ujal exekuce přímého kopu na kraji pokutového území a tvrdou přízemní střelou překvapil brankáře Igora Akinfejeva.

Rusové mohli hned vzápětí vyrovnat, když po Dzjubově sklepnutí pohotové pálil Čeryšev, jeho pokus ale vyrazil uruguayský brankář Muslera. O chvilku později domácí tým zahrozil znovu, Dzjubova hlavička po rohovém kopu ale skončila nad bránou.

Po dvou neproměněných šancích Rusové nakonec míč do sítě dostali, bohužel pro ně ale do té vlastní. Denis Čeryšev smolně tečoval Laxaltovu střelu zpoza vápna přesně k tyči Akinfejevovy brány a Uruguay vedla 2:0.

O osm minut později přišla další katastrofa pro domácí výběr, když obránce Smolnikov viděl druhou žlutou kartu v zápase a musel předčasně do kabin.

Rusové se snažili něco se zápasem udělat i v deseti, ale do pořádné šance se dostali až v 74. minutě, kdy uruguayský brankář Muslera chybně rozehrál a daroval šanci Dzjubovi, ten ale pálil vedle. O chvíli později mohl Uruguayce definitivně uklidnit Edinson Cavani, jenže ten nedosáhl na Suárezovu přihrávku v přečíslení dva na jednoho.

Pět minut před koncem se krásně uvolnil na levém křídle Smolov, s jeho přihrávkou před bránu si ale Muslera poradil. V samém závěru ještě Akinfejev vyrazil nebezpečnou střelu Rodrígueze a Uruguayci zahrávali rohový kop, po němž se prosadil dorážející Edinson Cavani a stanovil konečný výsledek 3:0.

Uruguayci tak prošli základní skupinou A, aniž by jedinkrát inkasovali. Čisté konto udržela Uruguay ve všech šesti letošních duelech včetně březnového přípravného zápasu v Číně s českým celkem, který skončil 2:0.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina A:

Uruguay - Rusko 3:0 (2:0)
Branky: 10. Suárez, 23. vlastní Čeryšev, 90. Cavani. Rozhodčí: Diedhiou - Camara, Samba (všichni Sen.) - Turpin (video, Fr.). ŽK: Bentancur - Gazinskij, Smolnikov. ČK: 36. Smolnikov. Diváci: 41.970.

Sestavy:
Uruguay: Muslera - Cáceres, Coates, Godín - Nández (73. Rodríguez), Vecino, Torreira, Bentancur (63. De Arrascaeta), Laxalt - Suárez, Cavani (90.+3 Gómez). Trenér: Tabárez.
Rusko: Akinfejev - Smolnikov, Kutěpov, Ignaševič, Kurdjašov - Samedov, Zobnin, Alexej Mirančuk (60. Smolov), Gazinskij (46. Kuzjajev), Čeryšev (38. Fernandes) - Dzjuba. Trenér: Čerčesov.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme