‚Lásku nahradil sex, zmrzlinu spodní prádlo.‘ V Rusku řeší, zda se ženy mají milovat s fotbalovými fanoušky

V Rusku třetím dnem pokračuje Mistrovství světa ve fotbale. Ruské sociální sítě ale více než kopaná zajímají fanoušci a jejich sexuální chování. Předsedkyně ruského parlamentního výboru pro rodinu Tamara Pletněvová totiž varovala ruské dívky před sexuálními kontakty s fotbalovými fanoušky, kteří přijeli na do Ruska na mistrovství světa ve fotbale. Podle jejího názoru to může vést k nevhodným rasovým následkům.

Tento článek je více než rok starý.

Od stálého zpravodaje Moskva (Aktualizováno: 13:00 16. 6. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident FIFA Infantino a ruský prezident Putin

Prezident FIFA Infantino a ruský prezident Putin | Zdroj: Reuters

V roce 1986 sovětskou a světovou veřejnost šokovalo i rozesmálo vyjádření členky Komunistické strany Sovětského svazu Ljudmily Ivanovové. Ta v přestavbovém telemostu Leningrad – Boston prohlásila, že sex v Sovětském svazu neexistuje. Ljudmila kvůli neobratnému vyjádření málem přišla o členství ve straně. Po čase se pokusila svá slova vysvětlit.

„Nestihla jsem dodat, že existuje láska. Zbylá slova přehlušil smích. Doteď si myslím, že v Rusku je láska, přestože sex zaujal důležité místo v našem životě. Teď máme sex, spodní prádlo a peníze. A dřív byla láska, zmrzlina a květiny.“

Na to v začátku Mistrovství světa navázala předsedkyně parlamentního výboru pro rodinu, ženy a děti Tamara Pletňovová. Ta upozornila ruské dívky a ženy, že sexuální vztahy s cizími fotbalovými fanoušky mohou mít neblahé důsledky v podobě pohlavních nemocí nebo nechtěných dětí.

Poslankyně Pletňovová má ještě v živé paměti letní olympiádu v Moskvě v roce 1980. Po hrách závratně stoupla natalita ruských žen, ale často se rodily děti, které nevypadaly zrovna slovansky. Právě před tím chtěla paní poslankyně varovat. 

‚Rusky se rozhodnou samy.‘ Za radu ženám nestýkat se s cizinci se na ruskou poslankyni snesla kritika

Číst článek

A ve Státní dumě se na toto téma rozproudila živá a demokratická diskuse. Poslanec Michail Degťarjov naopak zastával teorii, že Rusko je v demografické krizi. Čím více dětí se narodí, tím lépe, řekl poslanec. Předsedkyně výboru pro rodinu Tamara Pletňovová s tím souhlasila, ovšem s výhradou. Ruské ženy by se podle neměly vrhat do vztahů s rasově příliš odlišnými muži.

Na ruských sociálních sítích doteď debatují o tom, jestli se paní poslankyně náhodou nedopustila trestného činu rasismu. Diskuse ukončil až mluvčí prezidenta Vladimíra Putina Dmitrij Pěskov, který prohlásil, že ruské ženy a dívky mají právo na intimní kontakty s kýmkoli.

„Nikdy nevíte, co je ten člověk zač,“ odpověděla Natálie s tím, že by se intimních kontaktů s cizinci bála.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme