Přímo na stadionech uvidí světový šampionát zhruba 2,5 milionu fanoušků, nejvíc jich přicestuje z USA

Na blížícím se mistrovství světa se mohou těšit fotbaloví fanoušci na celkem 64 zápasů. A přímo na stadionech bude boje o titul světových šampionů sledovat dohromady zhruba 2,5 milionu z nich. Budou to ti, kteří si zažádali o vstupenky a měli štěstí při losu.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

| Foto: Sergei Karpukhin | Zdroj: Reuters

Nelze přesně určit, ze které země přijede nejvíc fanoušků, ale pokud se budeme řídit počtem prodaných lístků, tak z USA. Paradoxně tedy ze země, která kvůli porážce v posledním kvalifikačním zápase o účast na turnaji přišla. Naposledy byl světový šampionát bez třetí nejlidnatější země světa v roce 1986 v Mexiku.

Otevřeme světu naši zemi i naše srdce, říká před zahájením fotbalového šampionátu ruský prezident Putin

Číst článek

Na letošním šampionátu budou chybět hráči prvních pěti zemí světa s největším počtem obyvatel (Čína, Indie, Indonésie, USA a Pákistán). I přes krach v kvalifikaci ale američtí fanoušci hodlají do Ruska vyrazit ve velkém počtu - koupili si skoro 90 tisíc lístků.

Kromě Spojených států amerických byl velký zájem o lístky ještě v jedné zemi, která neprošla kvalifikací - v Číně. Do nejlidnatějšího státu světa jich bylo prodáno přes 40 tisíc. Čína s Austrálií uzavírá desítku zemí, kde si fanoušci koupili nejvíc vstupenek. Na letošním světovém šampionátu bude hodně Jihoameričanů - dohromady přes čtvrt milionu lístků totiž bylo posláno do Brazílie, Kolumbie, Argentiny a Peru.

„Německo se drží na pátém místě v prodaných vstupenkách. Cítíme zájem, poptávka je velká,“ říká šéf organizačního výboru Alexej Sorokin. Německo je mimochodem jediným zástupcem Evropy mezi desítkou států, kam z Ruska putovalo nejvíc prodaných lístků. Fanoušci v zemi stále ještě úřadujících mistrů světa jich koupili přes 60 tisíc.

Z celkových více než 2,5 milionu jich v pořadatelské zemi zůstala zhruba jedna třetina. Pokud to porovnáme s minulým šampionátem v roce 2014, tak si Brazilci tehdy koupili o půl milionu vstupenek víc než letos Rusové. Ani mohutná podpora diváků ale Brazílii k titulu nepomohla.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme