Zatím trénoval jen druholigové Oviedo. V pátek čeká Hierra premiéra na lavičce Španělska

Hned druhý den fotbalového mistrovství světa v Rusku nabídne fanouškům jeden z hlavních šlágrů základních skupin. V Soči na sebe narazí mistři světa z roku 2010 Španělé a úřadující mistři Evropy Portugalci. Už tak očekávanému duelu dodalo na zajímavosti, že Španělé sáhli jen dva dny před utkáním k výměně trenéra.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Španělský trenér  a dosavadní sportovní ředitel svazu Fernando Hierro

Španělský trenér a dosavadní sportovní ředitel svazu Fernando Hierro | Foto: Stringer | Zdroj: Reuters

Kouč Julen Lopetegui, pod kterým Španělsko neprohrálo za dva roky ani jedno z 20 utkání, se totiž bez vědomí svazu rozhodl podepsat smlouvu s Realem Madrid. Jeho role se ujal dosavadní sportovní ředitel svazu Fernando Hierro.

„Musíme přestat řešit, co se stalo, a soustředit se jen na Portugalsko. Příliš změn dělat nebudu. Dvouletou práci nelze změnit za dva dny,“ řekl Hierro, který nemá příliš trenérských zkušeností, když vedl jen druholigové Oviedo.

Proti němu se naopak postaví ostřílený kouč Fernando Santos, pod kterým Portugalci prohráli jediný z 24 soutěžních zápasů a ovládli i mistrovství Evropy. „Je to zápas mezi favoritem na titul a kandidátem na titul. My jsme zatím jen kandidátem, ale věřím, že můžeme v Rusku uspět. Já sem přijel vyhrát všechny zápasy včetně toho se Španělskem,“ prohlásil Santos.

Lopetegui skončil kvůli angažmá u Realu Madrid na lavičce španělské reprezentace, nahradí ho Hierro

Číst článek

Před Španěly stojí úkol zastavit především kanonýra Cristiana Ronalda, který má na kontě více reprezentačních branek (81) než všichni záložníci a útočníci Španělska dohromady (77). Stoper Sergio Ramos ho však velmi dobře zná ze společného působení v Realu Madrid.

„Máme dva nejlepší stopery na světě. Piqué a Ramos jsou mnohem lepší obránci, než jsem byl kdy já. Mají zkušenosti, kvalitu a jsou to vyzrálé osobnosti. Věřím, že si s Ronaldem poradíme,“ řekl Hierro.

Portugalci se střetnou se Španělskem v Soči v pátek od 20.00.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme