Na mistrovství světa pojedou zranění Salah, Kompany nebo Glik. Chybět bude Bendtner

Už příští týden začíná mistrovství světa ve fotbale v Rusku. V nominacích jednotlivých reprezentací se objevila řada opor, které ale nejsou zcela fit a je nejisté, jestli vůbec na šampionátu nastoupí. Například na soupisce Egypta chybí jeden z nejlepších fotbalistů současnosti Muhammad Salah, který se zranil při finále Ligy mistrů. Naopak na šampionátu určitě nenastoupí dánský útočník Nicklas Bendtner.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smutný Mohamed Salah kvůli zranění opouští hřiště ve finále Ligy mistrů.

Smutný Mohamed Salah kvůli zranění opouští hřiště ve finále Ligy mistrů. | Foto: Matthias Schrader | Zdroj: AP

Pětadvacetiletý útočník Liverpoolu Muhammad Salah a největší hvězda „Faraonů“ se zotavuje ze zranění ramena z finále Ligy mistrů a není jasné, kdy se do turnaje zapojí. Podle dřívějších zpráv nestihne úvod mistrovství.

Německo prohrálo před mistrovstvím pět zápasů. ‚V Rusku uvidíme úplně jiný tým,‘ slibuje Löw

Číst článek

Egyptský svaz před pár dny uvedl, že Salahova rekonvalescence nebude delší než tři týdny, do části turnaje tak určitě zasáhne. Hvězdný kanonýr momentálně podstupuje léčbu a k týmu by se měl připojit 9. června.

Salah utrpěl nespecifikované zranění ramena v prvním poločase finále Ligy mistrů po souboji s kapitánem Realu Madrid Sergiem Ramosem. Egyptský útočník opustil hřiště v slzách a španělský klub po vítězství 3:1 získal trofej potřetí za sebou.

Bývalý hráč Chelsea, Fiorentiny či AS Řím Salah má za sebou skvělou první sezonu v Liverpoolu. V dresu „Reds“ vstřelil celkem 44 gólů a byl zvolen nejlepším hráčem sezony vedením Premier League, novináři i samotnými hráči.

Kompany

Navzdory zdravotním problémům se na soupisce pro šampionát objevil i klíčový obránce Belgie Vincent Kompany. Dvaatřicetiletý stoper Manchesteru City si ve víkendovém přípravném utkání s Portugalskem poranil třísla, trenér „Rudých ďáblů“ Roberto Martínez jej však přesto zařadil mezi 23 hráčů pro šampionát.

Komplikace kvůli ramadánu řešil ošetřením. Tuniský brankář pomáhal spoluhráčům, aby se mohli najíst a napít

Číst článek

Martínez prohlásil, že bude do poslední možné chvíle čekat, jak se Kompanyho zdravotní stav vyvine. Jako náhradník je připraven Laurent Ciman.

„Situace je jasná, budeme se snažit využít pravidla. Do 24 hodin před začátkem prvního zápasu můžeme udělat další změnu. Jsme v úzkém kontaktu s Manchesterem City, bavili jsme se o tom, jak v posledních letech Vincentovo tělo reagovalo na zranění,“ uvedl Martínez.

„Máme k dispozici dalších sedm osm dní, abychom počkali, jak se Vincentův stav vyvine. Vincent je naším lídrem a je pro nás neuvěřitelně důležitý,“ dodal španělský trenér.

A není jediným, kde je v nominaci, ale není zcela fit. Například na soupisce Kolumbie figurují obránce Cristián Zapata a záložník Abel Aguilar, které trápily zdravotní problémy. V polské sestavě zůstává také obránce Kamil Glik, přestože si v tréninku poranil rameno. Pokud by vyšetření prokázalo vážnější zranění, pojede místo Glika na šampionát Marcin Kamiński.

Bendtner

Kdo si kvůli zranění na šampionátu nezahraje je dánský útočník Nicklas Bendtner. Třicetiletý bývalý hráč Arsenalu nestihl vyléčit zraněná třísla a trenér Age Hareide ho podobně jako dalšího zraněného hráče obránce Andrease Bjellanda nezařadil do konečného seznamu 23 jmen pro šampionát.

Fotbalový šampionát vyhlíží i jeho ‚oficiální‘ věštec. Kocour Achilles bude předpovídat výsledky zápasů

Číst článek

„Nevěříme, že budou včas fit na první zápas proti Peru. Je to příliš krátká doba a zápas je velmi důležitý. Velmi pravděpodobně budeme právě s Peru a Austrálií bojovat o druhé postupové místo, takže z toho důvodu je velmi důležité dobře odstartovat a mít zdravé hráče,“ řekl norský trenér dánské reprezentace.

Útočník Rosenborgu Trondheim Bendtner byl s 30 góly nejlepším střelcem širší dánské nominace. Tuto roli nyní převzal s 21 brankami záložník Christian Eriksen z anglického Tottenhamu, který by měl být zřejmě největší oporou týmu.

I švýcarská sestava bude postrádat klíčového útočníka kvůli zranění. Tím je Admir Mehmedi z Wolfsburgu.

ČTK, pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme