Na mistrovství světa ve fotbale lze nalézt i českou stopu. Třeba vlajkonoše na zahajovacím ceremoniálu

Čeští fotbalisté sice na mistrovství světa chybí, ale pár českých stop se na šampionátu i tak najde. Třeba zahajovacího ceremoniálu na moskevském stadionu Lužniky se zúčastnil třináctiletý Jakub Macák.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Součástí zahajovacího ceremoniálu byl i průvod lidí s vlajkami účastnících se zemí.

Součástí zahajovacího ceremoniálu byl i průvod lidí s vlajkami účastnících se zemí. | Zdroj: Reuters
Přehrát

00:00 / 00:00

Český vlajkonoš na slavnostním zahájení MS v Rusku

Zatímco na hřišti zpíval Robbie Williams, na tribuny vyběhly děti s vlajkami. Představovaly 211 členů Mezinárodní fotbalové federace FIFA. Česko reprezentoval Jakub Macák, který popisuje, co přesně po něm organizátoři chtěli.

„Jenom vylézt z východu, jít po schodech nahoru, tam si stoupnout na určený schod a zamávat vlajkou.“

Záložník pardubických žáčků přiznává, že zpočátku byl trochu nervózní.

„Bál jsem se, ale nebylo moc co pokazit,“ svěřil se Radiožurnálu.

Cristiano Ronaldo ne, raději Messi. Argentinští fanoušci nepřišli Portugalci na chuť ani po hattricku

Číst článek

Zúčastnit se zahajovacího ceremoniálu a pak sledovat úvodní zápas mistrovství světa, ve kterém navíc před osmdesáti tisíci fanoušky padlo pět gólů, byl pro talentovaného fotbalistu zážitek. Což potvrzuje i Jakubova maminka Veronika Macáková.

„Musela to být ohromná pocta, protože přišel a usmíval se jako sluníčko. Ten stadion a všechno okolo… to bylo pro třináctiletého kluka nepopsatelné,“

Jakubovi do Moskvy pomohla česká asociace v rámci mezinárodního projektu Fotbalem k přátelství. Na programu byly nejen fotbalové aktivity, třeba návštěva obřího oceánografického muzea Moskvárium.

„Potkali jsme různé kamarády, zkoušeli jsme se domluvit, i když nám to moc nešlo. Viděl jsem úvodní zápas, což bylo dost dobrý, viděl jsem Moskvárium, které jsme si prošli a viděli jsme to tam. Pěkný,“ dodává český vlajkonoš, který bude na mistrovství světa kvůli útočníkovi Neymarovi fandit Brazílii.

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme