Španělé po remíze 2:2 s Marokem vyhráli skupinu B, v osmifinále je čeká domácí Rusko

Fotbalisté Španělska se stali dalším osmifinalistou mistrovství světa. V závěrečném třetím utkání skupiny B zachránili v nastavení remízu 2:2 s již vyřazeným Marokem a postoupili z prvního místa o skóre před Portugalskem. Svěřenci trenéra Fernanda Hierra v nedělním osmifinále vyzvou domácí Rusko.

Tento článek je více než rok starý.

Kaliningrad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrés Iniesta v utkání Španělska proti Maroku.

Andrés Iniesta v utkání Španělska proti Maroku. | Foto: Fabrizio Bensch | Zdroj: Reuters

Maročan Chálid Butaíb sice ve 14. minutě v Kaliningradu otevřel skóre, ale Španělé rychle vyrovnali díky Iscovi. V 81. minutě vrátil outsiderovi vedení střídající Júsuf Nasjrí. V první minutě nastavení pak vyrovnal další náhradník Iago Aspas, jehož trefu potvrdil až videorozhodčí. Španělský tým prodloužil svou sérii bez porážky na 23 utkání a na MS postoupil ze skupiny po osmi letech.

Maroko, které nastoupilo překvapivě bez kapitána a stopera Benatíi, se ve 14. minutě ujalo vedení. Butaíb využil nedorozumění mezi Ramosem a Iniestou a po samostatném úniku překonal De Geu. Pro africký tým to byl premiérový gól na ruském turnaji.

Už za pět minut favorité rozebrali obranu soupeře a vyrovnali. Předchozí zaváhání napravil Iniesta, který vrátil míč na Isca a záložník Realu Madrid si v jasné pozici poradil.

Španělskou obranu po další obrovské chybě mohl znovu potrestat Butaíb, ale marocký útočník svůj druhý nájezd nezvládl a De Geu už zblízka nepropálil.

Írán - Portugalsko 1:1. Ronaldo nedal penaltu, přesto Portugalsko postupuje do osmifinále

Číst článek

Mistři světa z roku 2010 měli převahu a soupeře, jenž dostal za první poločas čtyři žluté karty, téměř nepustili k míči. Busquets sám před brankou hlavičkoval nad břevno, těsně před pauzou v dobré šanci neuspěl ani Diego Costa a ve skluzu ideálně netrefil míč.

Maročané do druhého poločasu vstoupili mnohem aktivněji a Amrabat v 55. minutě z dálky napálil spojnici tyče a břevna. Španělé se vzpamatovali a převzali iniciativu. Iscovu hlavičku z brankové čáry odvrátil obránce Saís, z rohu potom Piqué hlavičkoval těsně vedle.

Další akce „La Roja“ však byly pomalé a kostrbaté a devět minut před koncem opět selhala španělská defenziva. Ramos při rohu neuhlídal Nasjrího, jenž se hlavou trefil do horního růžku.

Maročané však senzační vítězství neudrželi. V nastavení skóroval patičkou Aspas po Carvajalově centru. Rozhodčí ještě situaci zkoumal na videu, které vyloučilo domnělý ofsajd španělského útočníka.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - skupina B:

Španělsko - Maroko 2:2 (1:1)
Branky: 19. Isco, 90.+1 Aspas - 14. Butaíb, 81. Nasjrí. Rozhodčí: Irmatov - Rasulov, Saidov (všichni Uzb.) - Zwayer (video, Něm.). ŽK: Ahmadí, N. Amrabat, Da Costa, Busúfa, Kadžuí, Hakimí (všichni Mar.). Diváci: 33 973.

Sestavy:
Španělsko: De Gea - Carvajal, Piqué, Ramos, Alba - Busquets, Thiago (74. Asensio) - Silva (84. Rodrigo), Isco, Iniesta - Diego Costa (74. Aspas). Trenér: Hierro.
Maroko: Kadžuí - Dirár, Da Costa, Saís, Hakimí - Ahmadí, Busúfa - N. Amrabat, Bilhanda (63. Fadžr), Zijach (85. Buhaddúz) - Butaíb (72. Nasjrí). Trenér: Renard.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme