Souboj na hřišti i v ochozech. Chorvati si proti Argentině věří, spoléhají na výškovou převahu hráčů

Fotbalisté Chorvatska budou v úterý usilovat o druhý postup do finále mistrovství světa v řadě. Soupeřem jim bude od 20 hodin Argentina, která nejenže je papírovým favoritem na hřišti, ale má také mnohem větší fanouškovskou základnu v Kataru. I tak jsou ale Chorvati odhodlaní.

Tento článek je více než rok starý.

Dauhá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chorvatští fanoušci v zápase s Brazílií

Chorvatští fanoušci v zápase s Brazílií | Foto: Annegret Hilse | Zdroj: Reuters

„My máme Luku Modriće, to je dirigent, kterého zná celý svět a šéfuje pořádnému orchestru. Ničeho se nebojíme. Bude to 1:1 a postoupíme na penalty, uvidíte,“ mluvil odhodlaně chorvatský fanoušek Darko, který trefně zmínil dvě největší zbraně balkánského týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si fanoušky Chorvatska před semifinálovým zápasem s Argentinou

Co je pro Argentince Lionel Messi, je pro Chorvaty Luka Modrić. 37letý kapitán je nejen nositelem obrovské kvality, ale jde příkladem i co se týče píle a odhodlání. A právě tyhle dvě věci jsou hlavními pilíři v chorvatské hře, jak na tiskové konferenci zmínil záložník Mario Pašalić.

„Bude to určitě těžké, Argentinci umí taky hrát agresivně. Ale my ukázali, jak obrovsky silní jsme, a hlavně jací jsme bojovníci. Vyřadili jsme největšího favorita na titul a to nám dodalo ještě větší sebevědomí. Už se nemůžeme dočkat, v hlavách máme jen ten zápas,“ řekl Pašalić.

Chorvatský tábor tady v Kataru po vyřazení Brazílie neuvěřitelně ožil. Na rozdíl od toho argentinského je z něj cítit obrovská národní hrdost a víra v tým jako celek. Jihoameričani, přestože jsou ve výrazné početní výhodě, spoléhají převážně na Lionela Messiho a v tom vidí chorvatští fanoušci slabinu.

„Srdce mi buší už teď, ale strach nemám. My jsme Chorvatsko a oni jsou jen Messi. Tým je víc než jednotlivec. Modrić Messiho ubrání, Petković dá gól a my půjdeme slavit na pláž postup. Tak to prostě bude, “ předpovídal chorvatský fanoušek Zoran průběh semifinále mistrovství světa.

Do něj půjdou Chorvati nabuzení nejen výhrou ve čtvrtfinále nad Brazilci. V hlavách obou soupeřů určitě zůstalo ještě chorvatské vítězství 3:0 v posledním vzájemném zápase před čtyřmi roky na mistrovství světa v Rusku.

Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme